Karel Průša uzavřel slánský seriál vítězstvím

Slaný – 28. září
Sobotní sváteční dopoledne patřilo ve Slaném druhému kolu nového projektu pro začínající jezdce nazvaného Slaný Speedway Trophy 125. Zároveň proběhl i další díl Talent Speedway Slaný.

Do Slaného přijelo deset závodníků | foto David Filipovský

Počasí nezlobí

Malá slánská dráha, která ve středu po tréninku prošla určitou úpravou, aby bylo vše náležitě připraveno na sobotní závodní zápolení mladých nadějí plochodrážního sportu, ani po vydatném pátečním nočním dešti neutrpěla zásadní změnu. Navíc Jan Buřič před zahájením sportovního programu učinil určité úpravy oválu, které přispěly k jeho kvalitě.

Slaný prožil nádherný den s plochou dráhou | foto Petra Zahradníčková

Do slánského depa se od devíti hodin postupně dostavilo za doprovodu svých rodičů deset nadějí sportu levých zatáček.  Startovní listiny Slaný Speedway Trophy 125 byla zveřejněna již před několika dny a tak šestice Štěpánka Nyklová, Jakub Hejkal, Jaroslav Bártek, Matěj Tůma, Roman Štola a Karel Průša měla dostatek času se celkově připravit.

Další tři začínající jezdci David Filipovský, František Dvořák a Vít Kubal v přestávkách hlavního klání předvedli své tréninkové jízdy.  Aby výčet všech jmen byl úplný, Matyáš Ryska na závěr dopolední akce se tréninku věnoval na klasické dráze. Sedlá motocykl kubatury 500 ccm a od příští sezóny by již měl naplno zasáhnout do mistrovských juniorských mítinků.

 

Závody

V samotném závodu dokázal zúročit Karel Průša své zkušenosti. V základním rozpisu neztratil ani bod a rovněž i finálovou jízdu A proměnil ve vítězství. Štěpánka Nyklová dokázala ve finále důkladně zatlačit na Romana Štolu a přinutit ho k chybě, což jí vyneslo druhou pozici.

Roman Štola měl v sobotu narozeniny a oslavil je třetím místem. Finále B přineslo vítězství a tím pádem čtvrté místo v závodě Jaroslavovi Bartkovi. Pražan za svými zády nechal oba domácí jezdce Jakuba Hejkala a Matěje Tůmu, který si udělal výlet mimo trať. Překvapivě i Jakub Hejkal v základním rozpisu jízd byl dvakrát mimo ovál a tím se připravil o mnohem lepší umístění.

 

Společenská událost

Celá dopolední akce byla slavnostně zakončena ve VIP prostorech slánského stadionu, kde byly vyhlášeny výsledky Slaný Speedway Trophy 125. Všichni účastníci dostali pamětní medaile, dále  od sponzorů VANTOS s.r.o. manželů Nyklových a rovněž PRO – TEC Česká republika Jiřího Beránka hodnotné ceny. Tři nejlepší obdrželi poháry od Autoklubu Slaný.

Všichni se bavili také na rautu | foto Petra Zahradníčková

Rovněž jezdci, kteří se zúčastnili Talent Speedway Slaný byli oceněni jak od firmy PRO-TEC ČR, tak i Vantos s.r.o. Na památku si odnesli pamětní medaile.

Slavnostní ráz akce navíc umocnila oslava narozenin Romana Štoly, jenž měl pro přítomné připravený dort. O další pohoštění se postaral Autoklub Slaný. Poděkování od vedení Autoklubu v AČR Slaný si kromě zainteresovaných osob slánského klubu určitě zaslouží firma Vantos s.r.o., která se podílela na obou kolech SST 125 a také společnost PRO – TEC Česká republika, která podpořila pořádání tohoto druhého kola.

B A TOT
1. Karel Průša, Slaný 3 3 3 3 3 15
2. Štěpánka Nyklová, Slaný (E) 3 3 1 E 2 9
3. Roman Štola, Mariánské Lázně 2 2 2 2 L 8
4. Jaroslav Bartek, Praha 2 1 2 1 3 9
5. Jakub Hejkal, Slaný F 2 L 3 2 7
6. Matěj Tůma, Slaný F L 3 2 L 5

 

Konečné pořadí seriálu:

SLA SLA TOT
krátká krátká
1.5. 28.9.
1. Karel Průša, Slaný 10 10 20
2. Štěpánka Nyklová, Slaný (E) 8 8 16
3. Jakub Hejkal, Slaný 4 2 6 (16)
4. Matěj Tůma, Slaný 6 0 6 (13)
5. Jaroslav Bartek, Praha 2 4 6 (13)
5. Roman Štola, Mariánské Lázně 6 6 (8)

Poznámka: bodový klíč 10 – 8 – 6 – 4 – 2

Napsat komentář