Čeká nás pětapadesátý ročník Memoriálu Luboše Tomíčka

Praha – 24. září
V krásném prostředí klubu Lávka u Karlova mostu v Praze se odehrála tisková konference k závodu o memoriál Luboše Tomíčka. Je až neuvěřitelné, že se pojede již po padesáté páté. S jedinou přestávkou, kterou způsobil kovid. Autoklub Markéta Praha po celou tu dobu dokazuje nádherným způsobem vzpomenout a připomenout naši plochodrážní legendu, několikanásobného mistra Československa Luboše Tomíčka, který v roce 1968 ukončil svůj život za řidítky závodního stroje na Zlaté přilbě v Pardubicích.

 

Daniel Klíma, Tomáš Topinka a Pavel Ondrašík na tiskové konferenci | foto Pavel Fišer

Na včerejšek svolal klub Markéta Praha tiskovou konferenci pro novináře, na níž jsme se dozvěděli mnoho důležitých informací. Závod se pojede druhý den po Zlaté přilbě města Pardubice, v pondělí 7. října od osmnácti hodin.

Od přítomných členů AK Markéta, Pavla Ondrašíka a Tomáše Topinky jsme se dozvěděli, co všechno se chystá pro diváky. Malý nástin, autogramiáda, loučení Josefa France s bohatou jezdeckou kariérou, ohňostroj, návštěva depa, slavnostní nástup jezdců spolu s dětmi a mnoho dalších zajímavostí.

Daniel Klíma, který zastupoval jezdce, nám řekl, že si možnosti startovat v tak prestižním závodě velmi váží. Jeho závodní forma na závěr sezony stoupá. Bohatá společnost novinářů, se také dozvěděla detaily startovní listiny.

Pečlivě naslouchající novináři | foto Pavel Fišer

Všechna jména jsou zárukou vyrovnané podívané. Musíme ale připočítat česká želízka v ohni. Naše české barvy budou reprezentovat Jan Kvěch, Adam Bubba Bednář a již zmiňovaný Daniel Klíma.

Na letošní závod se všichni těší, jezdci i diváci, které pořadatelé srdečně zvou do ochozů. Věříme i v hezké počasí. Tak ahoj 7. října v Praze na Markétě.

Startovní listina 55. Memoriálu Luboše Tomíčka:

Jan Kvěch, CZ
Adam Bubba Bednář, CZ
Daniel Klíma, CZ
Drew Kemp, GB
Luke Becker, USA
Mads Hansen, DK
Celina Liebmann, D
Michele Castagna, I
Norick Blödorn, D
Matic Ivačič, SLO
Sebastian Kössler, A
Niels Kristian Iversen, DK*
Norbert Krakowiak, PL*
Ričards Ansviesulis, LAT*
Robert Chmiel, PL*

Poznámka: * čeká na potvrzení

Napsat komentář