Podoba plzeňské startovní listiny je klidná jako rozvodněný horský potok

Plzeň – 10. září
Všechno už tu jednou bylo. I to, že den před finále mistrovství republiky jednotlivců nebyla známá přesná podoba startovní listiny. Kupříkladu v jednašedesátém. Tehdy se kvalifikace ve Slaném a v Olomouci konaly na Čarodějnice a finálová část ve Mšeně startovala na Prvního máje. Letos řeší plochodrážní komise problém personálního charakteru. Co je horší, závodníci nejen přibývají, ale také ubývají.

 

Jan Buňka pojede zachránit startovní listinu plzeňského finále | foto Karel Herman

Určitě nepojede nadějný Slovák Filip Kasan a vypadl také Dominik Hrbek kvůli pracovním povinnostem jeho otce Davida. Již včera bylo jasné, že bez cizinců to nepůjde. Pořadatelé si pojistili start Kacpera Szopy.

Startovní listinu doplnil také Jan Buňka. Kostěnický hobík již loni absolvoval MACEC Cup v Braile. Letos pilně trénoval a zkusil si rovněž seriál polských amatérů v Liberci. A zítra se vydá do Plzně na pomoc českému individuálnímu šampionátu.

Pravidla bylo nutné prolomit nejen v otázce startu cizinců, kteří se dostávají do šampionátu až po Češích. Dvěstěpadesátky mohly jezdit s velkými hochy jen při přeboru a juniorce. Zítra s ní na Borech nastoupí pardubický Luboš Hromádka.

Přesto chybí jedno místo o dvou náhradnících ani nemluvě. Definitivní podoba startovní listiny má být známá během odpoledne.

Prozatímní podoba startovní listiny středečního finále v Plzni:

1 Jaroslav Vaníček, Praha
2 Jan Jeníček, Pardubice
3 David Hofman, Pardubice
4 Matěj Frýza, Plzeň
5 Jaroslav Petrák, Pardubice
6 Bruno Belan, Slaný
7 Jan Hlačina, Pardubice
8 Daniel Klíma, Praha
9 Jan Macek, Kopřivnice
10 Radek Bambuch, Kopřivnice
11 Luboš Hromáda, Pardubice (250 ccm)
12 Adam Bubba Bednář, Praha
13 Jan Buňka, Pardubice
14 Jan Kvěch, Praha
15 volné
16 Kacper Szopa, PL
17 volné
18 volné
Slunce nad hlavami Karla Kadlece a Kacpera Szopy nezapadalo na Borech jen minutou středu při přeboru | foto Antonín Škach

Napsat komentář