Češi a Slováci v akci 523

Minulý týden byl prý poslední s tropickým žárem. Na české ovály přinesl emociální tsunami názorů o krizi seriálu PRO-TEC Speedway Mini Cup. Ale také vydařený přebor na plzeňských Borech. Tam se pozítří plochá dráha vrátí, aby se rozhodlo o mistru republiky. Ale mnoho zajímavého se od naší poslední návštěvy minulé pondělí událo také v zahraničí.

 

V pondělí King’s Lynn zvítězil v domácím klání s Leicesterem 48:42. Jan Kvěch mu pomohl dvanácti body (2 3 1 3 3).

Účet základní části polské extraligy se uzavřel v úterý. O výsledku utkání Grudziadz vs. Wroclaw 44:45 se rozhodlo až v poslední jízdě. Daniel Klíma skóroval domácím sedmi body (2 1 2 2 0). Hosté pojedou finále proti Gorzowu.

Čtvrteční odveta v Premierhip dopadla stejným skórem jako v pondělí. 48:42. Jenže pro domácí Leicester. Jan Kvěch dovezl King’s Lynn pět bodů s bonusem (3 1  1 0).

Sobota viděla amatérské mistrovství světa, pochopitelně neoficiální, v Zielonej Goře. Stalo se kořistí Jaroslawa Bawlowicze a na pódiu stanuli ještě Sjoerd Rozenberg a Ruben Guikema. Martin Švestka skončil desátý (E 2 2 2 E), přihlášku Patrika Linharta odmítli, protože prý jezdil ligu.

Včerejší semifinále play-off polské ligy začalo těsnou prohrou Gorzowa s hostující Wroclawí 44:46. Martin Vaculík skóroval domácím třinácti body (3 1 3 3 3). Adam Bubba Bednář slavil svůj první triumf v polské extralize. Po skvělém startu se Anders Thomsen postaral o Macieje Janowskeho a Francise Gustse a společně dovezli 5:1.  Pražský junior skončil závod se čtyřmi body (3 0 1 0).

Adam Bubba Bednář postoupil v sobotu do finále evropských devatenáctek a v neděli vyhrál první rozjížďku v polské extralize | foto Karel Herman

Napsat komentář