Češi a Slováci v akci 513

Pokud jste nebyli v sobotu v Plzni a v neděli v Žarnovici, prodloužili jste si plochodrážní půst. Na závody totiž půjdete až za měsíc v Liberci nebo na mezinárodní poháry stopětadvacítek v Žarnovici o týden dříve. Dlouhodrážní OPEN se posunul až na konec letních prázdnin a v červenci se o zábavy možná postarají v Kostěnicích a při poháru kolibříků v Liberci. A tam se také představí amatéři v polské sérii. Ale to je na červenci a my přece musíme uzavřít červen procházkou za našimi borci na zahraničních kolbištích.

 

V pondělí byl Jan Kvěch opět na startu britského Premiership. Birmingham doma podlehl 43:47 jeho King’s Lynn, jemuž on sám přispěl šesti body (2 1 3 0).

Václav Milík byl v úterý ve Švédsku. Ve Västervik jeho Piraterna Motala prohrála vysoko 65:25 a celkově 118:62. Pardubičan skóroval čtyřmi body (1 1 1 1 0 0).

Jedno z úterních duelů desátého kola polské extraligy U24 svedlo proti sobě dva Čechy. Matouš Kameník pro domácí Zielonou Goru inkasoval čtyři body s bonusem (1 1 1 0), Daniel Klíma vyšel pro hosty z Grudziadze naprázdno (0 0 – -). Suma sumárum 44:46.

Ve čtvrtek se Jan Kvěch dočkal v Premiership první porážky. Utkání Sheffield vs. King’s Lynn skončilo za stavu 54:36. Pražský borec inkasoval osm bodů (1 1 3 1 2).

Včera Václav Milík připsal dvanáct bodů svému Krosnu v utkání druhé polské extraligy proti hostujícímu Rzeszowu. Jeho tým přesto prohrál 40:50, nicméně za lepší součet skóre obou závodů 91:89 bral aspoň bonus.

Kromě polské velké ceny startoval Jan Kvěch ve dvou závodech ve Velké Británii | foto Pavel Fišer

Napsat komentář