Plochá dráha přišla za kladenskými žáky

Kladno – 3. června
Kam jinam vyrazit hledat nové talenty a fanoušky ploché dráhy než přímo do míst, kde je nejvyšší koncentrace malých začínajících sportovců? Takhle uvažovali zástupci AK Slaný, když organizovali ukázkovou akci pro žáky jedné z kladenských základních škol. 12. základní škola v Kladně pořádala pro své žáky sportovní den, jehož cílem bylo představit jim netradiční sporty a motivovat je tak k pohybu. Na prezentaci slánského plochodrážního stadionu se žáci obzvlášť těšili, jeden z jejich spolužáků totiž tento klub reprezentuje, a tak už předem věděli, co mohou od této nevšední návštěvy očekávat.

 

Tomáš a Jakub Hejkalovi prezentovali plochou dráhu na Kladně | foto laskavostí Tomáš Hejkala

Své příznivce si Jakub Hejkal a jeho mechanik Tomáš Hejkal získali hned v prvních minutách. Na nádvoří školy totiž přivezli hned dva plochodrážní speciály a kompletní výbavu jezdce. Motorku s objemem 125 ccm představil svým spolužákům Jakub, druhou, s kubaturou 500 ccm laskavě zapůjčil Daniel Halamka.

Během hodinové prezentace Jakub s Tomášem představili plochodrážní sport, Kuba se několikrát oblékl do kompletní závodní výstroje a vysvětlil všem funkci jednotlivých chráničů, popsali obě motorky a nechali děti hledat rozdíly mezi běžnými silničními stroji a těmito speciály. Nejočekávanější částí prezentace bylo samozřejmě samotné nastartování strojů a poté možnost pro všechny vyzkoušet si na motorku sednout a zaujmout správnou jezdeckou pozici.

Vyzkoušet si závodní speciál je velký zážitek i nanečisto | foto laskavostí Tomáše Hejkala

Jediné, co žákům bylo líto, že nemohli vidět závodníky přímo v akci. I na to ale byli slánští připraveni a dětem rozdávali letáčky s termíny závodů, kde, jak doufáme, se potkáme s novými fanoušky, nebo novými reprezentanty, kteří rozšíří řady začínajících plochodrážníků.

Napsat komentář