Filip Šitera zatím vše hodnotí jako super

Auckland – 28. prosince
Pořádný šok čekal na Filipa Šiteru na druhý svátek vánoční. Když v jedenáct hodin místního času vystupoval na letišti v novozélandském Aucklandu z letadla ze Singapuru, oproti původní dohodě na něho nikdo nečekal. Plzeňský junior se však na druhém konci světa neztratil a v SMS zprávách, které posílá do zmrzlé střední Evropy, převládá slovo super.

Když nefungovalo ani telefonní číslo, které Filip Šitera dostal k dispozici, skočil do taxíku a vydal se na určenou adresu svého ubytování. „Moc se mi omlouvali,“ napsal Filip Šitera. „A hned jsme se šli koupat do moře, protože bylo snad čtyřicet stupňů!“

Nicméně únava z dlouhé cesty kolem půlky Zeměkoule udělala své. „Druhý den mě vzali na vánoční večeři,“ líčil Filip Šitera. „John a jeho žena Karem mě brali jako, kdybych byl jejich.“

Plzeňský junior také potkal své soupeře z nadcházejícího turné. „Další večer jsem už bydlel asi pět minut od Johna s Italy Matiou Carpanessem a Danielem Tessarim a místním borcem Andrewem Barghem.“ Ti mu přichystali skutečně milé překvapení. Protože přijeli už dříve než Filip Šitera, poskládali mu motocykl, který došel jako námořní zásilka.

Včera dopoledne středoevropského času se už malá výprava vydala na cestu na Jižní ostrov, kde turné tento čtvrtek startuje naostro. Sponzoři série jim půjčili dvě auta, zatímco další jim veze motocykly. Dostali se na jih Severního ostrova a po delším večerním čekání na trajekt se přeplavili na druhý ostrov.

„Je to tu super, všichni jsou super, máme tu strašné horko, pozdravuj všechny,“ zněla zatím poslední SMS, kterou jsme od Filipa Šitery zatím obdrželi.