Gold Coast – 15. prosince
Plánovaný závod turné australského turné Ivana Maugera v Gold Coast byl minulou sobotu zrušen. Na vině byly husté deště, které přímořské letovisko skrápěly téměř celý uplynulý týden. Tomáš Suchánek měl tak dostatek času, aby čtenářům magazínu speedwayA-Z popsal, jak s Filipem Šiterou tráví volné dny, a také, jak se vlastně u protinožců stravují.
„Nejtěžší je pro nás zajít do KFC nebo McDonalds,“ komentuje australské stravovací návyky obou našich závodníků Tomáš Suchánek. Vzápětí však vážným tónem dodává: „Ale jinak si vaříme na hotelu sami. Většinou párky, rybí filé, krokety nebo pizzu. K snídani si obyčejně dáváme kakao a lupínky corn flakes. Jídlo je tady docela drahý. Stojí asi jednou tolik co u nás. A minulý víkend jsme už taky měli českou kuchyni. Marcela, přítelkyně Vaška Vernera, nám uvařila guláš.“
K českému guláši by však mělo patřit také české pivo. „Pivo tady mají docela dobrý,“ říká Tomáš Suchánek. „K našemu ale má hodně daleko. A jinak tady většinou pijeme červený Maugerovo víno.“ Od závodu v Tamworthu již uplynula řada dní. Jak je oba naši závodníci strávili? „V hotelu je bazén s vířivkou, kam chodíme hodně často,“ popisuje pardubický junior. „Hotel se jmenuje The Shore. Když se podíváme z okna, vidíme oceán s pláží. Je tady hodně diskoték, ale ty moc nenavštěvujeme. Do hospody zajdeme, když nás Vašek Verner vytáhne. Skoro každý den hrajeme hry v herně. Většinou kulečník, který samozřejmě obvykle vyhrávám (smích). Byli jsme i ve zdejším Dream World. Jsou tam třeba skoky volným pádem, horský dráhy nebo všelijaký tobogány.“
Další dva závody jsou na programu o víkendu v Ayru. „Vyjíždíme zítra asi v pět ráno,“ odhaluje cestovní plán Tomáš Suchánek. „Už se tam těšíme, akorát zas ta dlouhá a otravná cesta!“
Foto: Filip Šitera a Tomáš Suchánek