Češi a Slováci v akci 527

Sezóna je prostě u konce. S tím nenadělá nikdo nic. Jedině jaro pětadvacátého roku. A třeba se pochlapí i zimní bratříčci a nebudou se jen hřát u ohně dvanácti měsíčků. Minulý týden nabídl skvělý Tomíčkův memoriál a úchvatný víkend v Kopřivnici a v Žarnovici. Čeští a slovenští plochodrážníci se však během něho objevili také za hranicemi.

 

Letošní MACEC Cup se svrknul na pouhé dva závody, protože mítink v Braile plánovaný na tuto sobotu byl odvolán kvůli záplavám. Před pardubickým vrcholem se jelo v sobotu ve Swietochlowicích. V rozjezdu o vítězství Andrej Karpov porazil Marcela Kowolika, třetím na pódiu byl Roman Kapustin.

Z našich se nejlépe umístil Jan Jeníček. Skončil osmý (X M 2 3 2 = 8). Jaroslav Petrák byl desátý (1 1 1 2 1 = 6), Jan Hlačina dvanáctý (1 2 1 0 0 = 4), David Hofman šestnáctý (0 1 0 0 1 = 2) a Filip Kasan sedmnáctý (0 0 0 E 0 = 0).

V neděli se uzavřela volným mezinárodním podnikem v Murecku letošní chudičká sezóna v Rakousku. Místo šestnácti borců jich nakonec přijelo jen dvanáct. Pořadatelé změnili rozpis, jenž vyvrcholil finálovou jízdou s pořadím Maric Ivačič, Daniel Gappmaier, Nicolo Percotti a Nicolas Vicentin.

Hlavní závod doprovázely dvěstěpadesátky. Sešlo se jich šest a jejich finále skončilo pořadím Sven Cerjak, Tilen Bračko, Karel Průša (0 2 1 1) v základní části) a Gregor Zorko.

Tilen Bračko, Sven Cerjak, Karel Průša, Grego Zorko a Kevin Melato na stupních vítězů v Murecku | foto Petra Zahradníčková

Napsat komentář