Velká osobnost za sebou nemůže zavřít dveře potichu

Kopřivnice – 8. října
Berwick Bandits. Newcastle Diamonds. Sheffield Tigers. Plymouth Tigers. Eldarna Huddinge. SPT Profil Team Kopřivnice. A v první řadě AK Markéta Praha. Za všechny tyto týmy Josef Franc závodil během své bezmála třicetileté kariéry. Bude také tuto sobotu v Kopřivnici, kde se fanouškům naposledy představí jako aktivní plochodrážník.

 

Josef Franc se přijede do Kopřivnice loučit s aktivní kariérou | foto Karel Herman

Program kopřivnické soboty bude pořádně nabitý a dlouhý. A to nejen proto, že místní fandové rozhodně nepospíchají domů ještě před vyhlášením vítězů. Ale chtějí si prodloužit své zážitky a odcházejí ze Stadiónu Emila Zátopka, když už na obloze svítí Měsíc.

Tuto sobotu se startuje již úderem jedenácté, kdy je na pořadu autogramiáda. Od jedné odstartuje závod, jenž v naší plochodrážní historii jen stěží nalezne sobě rovného. Již loni kopřivničtí organizátoři dokázali, že umí jít na hranice zažitých plochodrážních konvencí. Při test matchi firem svých generálních partnerů nechali bratry Halamíkovy vybírat své sestavy až na nástupu.

S Markétou se Josef Franc rozloučil včera před Tomíčkovým memoriálem | foto Karel Herman

Happy end Josefa France jde v otázce pružné improvizace ještě dál. Půjde o závod dvojic s výše uvedenými názvy, za které Josef Franc někdy závodil. Kdo pojede za koho, se doposud neví, až na skutečnost, že se oslavenec jednou představí v sestavě každého z nich.

Sčítat body se budou také jednotlivcům. Tři nejlepší z nich se nakonec utkají ve finálové rozjížďce, kde proti nim nenastoupí nikdo menší než Josef Franc. Pokud on sám bude v nejlepší trojce, o vítězství pojedou čtyři borci s nejlepším skóre.

A pak se budou všichni bavit, což některým zkazí skutečnost, že druhý den v Žarnovici vrcholí česká extraliga. Ale i tak to bude krásná sobota.

Účastníci sobotní Happy End Josefa France v Kopřivnici:

1 Leon Flint, GB
2 Jakub Oleksiak, PL
3 Adam Bubba Bednář, Praha
4 Jaroslav Vaníček, Praha
5 Matouš Kameník, Pardubice
6 Kacper Tkocz, PL
7 Zdeněk Simota
8 Bruno Belan, Slaný
9 Daniel Klíma, Praha
10 Jakub Valkovič, SK – Žarnovica
11 Hynek Štichauer, Pardubice
12 Jan Macek, Kopřivnice
444 Josef Franc, Praha
14 Jan Kvěch, Praha

 

Napsat komentář