Mlžit se zřejmě bude až do uzávěrky

Žarnovica – 8. října
Spolu s jedním z dvojčat Vrtáčkových, jež od sebe poznáte stejně snadno jako dvě vajíčka na platě vedle sebe, se včera v pražském depu skláněl nad motocykly Leona Flinta. Jaroslav Petrák s úsměvem odrážel otázky, že by jeho dočasný svěřenec posílil Pardubice na nedělní vrchol extraligy v Žarnovici. I přestože se v sobotu bude v Kopřivnici loučit s Josefem Francem a ze severu Moravy je na Tekov blíž než do Anglie. Podobné je to prozatím také se složením ostatních družstev, nikdo z koučů nechce práskat jako Fučík na gestapu. Nezbývá, než čekat na oficiální uzávěrku soupisek. I když…

 


Tipujte:

Kdo se v neděli stane vítězem české extraligy?

View Results

Loading ... Loading ...

 

Artjom Laguta je potvrzený v žarnovické sestavě | foto Karel Herman

Jaroslav Petrák prozatím dle svých slov počítá s Andrzejem Lebeděvsem, byť v neděli odjel do nemocnice s podezřením za zlomený palec levé ruky. Při zranění Václava Milíka by základ pardubické sestavy neměl být nelogický. Hynek Štichauer, Jan Jeníček a uzdravený Matouš Kameník. Jenže kdo je tím pátým, oním hvězdným borcem, o něhož se obhajoba pardubického titulu má opírat.

Pardubický kouč zřetelně vysloví své jméno. „Na všechno mám své zástupce,“ neopouští jej humor nad narážkou, že by jej v tom případě v manažerské pozici zastoupil Lubomír Vozár. Konec konců, i tohle se předloni v Liberci stalo.

Suma sumárum, jak to bude s oním pátým pro Žarnovicu, zjistíme při oficiálním nahlášení soupisek, jehož uzávěrku řády stanoví na čtyřiadvacet hodin před začátkem závodu. Pardubice stojí v aktuální tabulce o bod za Žarnovicou a jisté je, že na titul dosáhne buď východočeský nebo slovenský tým.

Marián Šebian je ale ještě tajemnější než tajemný hrad v Karpatech. Připustí, že zlomená klíční kost Martina Vaculíka mu dokonale přeškrtala plány jako tlustým lihovým fixem. Přesné složení řeší s vedením svého klubu, jež prozatím potvrdilo start Artjoma Laguty.

Robert Chmiel pojede za Slaný | foto Pavel Fišer

A co ostatní? Stále je třeba čekat. Tomáš Topinka se ovšem magazínu speedwayA-Z svěřil, že není důvod improvizovat se složením pražského družstva. Po Slaném není třeba vysvětlovat proč. K jedné změně u Markéty přece jen dojde. Tým povede Zdeněk Schneiderwind, jelikož jeho kouč soudcuje poslední světový flat track v Debrecenu, jehož jury povede Pavel Ondrašík.

Jede se sice v sobotu, ale náhoda je potvora a náhradní termín v neděli. Nemusí na něho dojít, což je předpoklad rovněž pro českou část sestavy Slaného. Kdo bude jedním z cizinců víme již od včerejška. Robert Chmiel totiž na tiskové konferenci po Tomíčkově memoriálu prozradil, že jedním z trojice jeho závodů v tomto týdnu bude právě Žarnovica.

Na jejím stadiónu nebude česká extraliga účinkovat poprvé. Ale ještě nikdy zde nebyl vyhlášen její vítěz. V neděli po obědě to bude dozajista stát za to. Ideálně přímo v ochozech, protože slovenské město rozhodně neleží kdesi na dálném východě.

Napsat komentář