Češi a Slováci v akci 526

Velký plochodrážní víkend v Pardubicích je za námi. Pokračuje však svým způssobem dnes v Praze. O příštím pracovním volnu si jej zopakujeme. Byť, ano, za cenu delšího cestování. V sobotu kopřivnický Happy End Josefa France, v neděli vrchol extraligy. A pozor, na Pardubice netradiční pondělí čtrnáctého s MACEC Cupem a posledním podnikem mistrovských dvěstěpadesátek. Na závěr sezóny toho bude hodně, ale otočme se za předchozími sedmi dny, jak je pro magazín speedwayA-Z každé pondělí obvyklé. Bohužel máme i špatné zprávy o zranění Martina Vaculíka.

 

Martin Vaculík se bohužel na závěr sezóny zranil | foto Karel Herman

Úterý přineslo finálovou odvetu polské extraligy U24. Ke zlatu se doma natáhla Wroclaw. Porazila Gorzow 50:40 (celkově 94:86). Adam Bubba Bednář byl mezi hosty nejlepším, když skóroval čtrnáct bodů a bonus k tomu (3 3 1 1 3 3).

V sobotu Toruň potvrdila bronz v polské extralize. Vyhrála doma nad Gorzowem 54:36 (celkově 100:79). Martin Vaculík (2 1 X -) v rozjížďce s číslem devět bojoval o druhou příčku s Patrykem Dudkem. V posledním kole však měl hrozivou kolizi se Szymonem Wozniakem.

Matěj Frýza a Josef Černý v Míšni | foto Jaroslav Frýza

Slovákovi praskla přilba, navíc si zlomil pravou klíční kost a v neděli na Žarnovicu nenastoupí v posledním závodě české extraligy.

V sobotu se v Míšni konal dvaapadesátý ročník závodu o Stříbrnou botu. Stal se kořistí Kevina Juhla Pedersena. Matěj Frýza (2 2 2 2 2 = 10) skončil pátý.

Polsko začíná žít přestupní horečkou. Pokud se týká našich plochodrážníků, Václav Milík opouští Krosno a Jan Kvěch přestupuje ze Zielonej Gory do Toruně.

Napsat komentář