Rakouská cesta a vyhřátá klubovna přinesly startovní listinu

Divišov – 12. ledna
Mezi diváky sobotní ouvertury seriálu Golden Spike v alpském St. Johann im Pongau nechyběli ani Milan Hajný a Stanislav Hlačina. Divišovský šéf a jedna z jeho pravých ruk se však nespokojili pouze s rolí pasivních diváků. V součinnosti s Antonínem Klatovským starším začali vytvářet pracovní podobu startovní listiny ledařského mistrovství republiky. Včerejší klubová schůze na divišovském stadiónu nakonec vyslala do světa její prozatím definitivní podobu.

„Byli jsme se tam juknout, jak vypadají závody na mezinárodní úrovni,“ vysvětlil Milan Hajný důvod své sobotní přítomnosti mezi alpskými velikány. „Super závod. Z toho, co ukázali jezdci, mě až mrazilo. Takovou palbu jsem ještě neviděl. Až tohle dojede k nám do Divišova, je fakt na co se těšit.“

Hned na místě zajistili divišovští funkcionáři Švýcary Heinze Göldiho a Thomase Cavigelliho, Nizozemce René Stellingwerfa a René Verhoefa, Francouze Claude Gadeyena a Rakušana Josefa Kreuzbergera. Otazník visel nad Němci, protože oni jediní nepozvali české závodníky do svého mistrovství.

Antonín Klatovský však v neděli ve Weissenbachu dosáhl kompromisu, takže se čeští diváci mohou těšit na Stefana Pletschachera a Dmitrije Čaščina. Do mistrovství republiky zasáhne i Holanďan Johnny Tuinstra a Rakušané Martin Posch a Markus Skabraut.

České pořadatele oslovil v St. Johannu také Franz Zorn, nicméně jeho jméno se v Divišově neobjeví. „Jeho finanční nároky jsou nesmysl,“ komentoval toto téma Milan Hajný. „A tak jsem si v uvozovkách dovolili ho odmítnout a dát šanci jiným. Loni nás navíc vypekl a díky jeho nárokům ho do své série nepřizval ani promotér Golden Spike.“

Předběžná startovní listina:
1 Antonín Klatovský, CZ
2 Dmitrij Čaščin, D
3 Heinz Göldi, CH
4 Thomas Cavigelli, CH
5 Jan Klatovský, CZ
6 René Stellingwerf, NL
7 Josef Kreuzberger, A
8 Jan Pecina, CZ
9 Rene Verhoef, NL
10 Josef Šiška, CZ
11 Jiří Petrásek, CZ
12 Claude Gadeyene, F
13 Markus Skabraut, A
14 Stefan Pletschacher, D
15 Martin Posch, A
16 Johnny Tuinstra, NL