Z Argentiny přišly první pozitivní zprávy

Bahia Blanca – 11. ledna
Dnes ráno argentinského času byla zveřejněna lékařská zpráva o stavu zraněného Antonína Švába. A po dvou dnech nejistoty konečně přinesla světlejší jiskřičky naděje. Stav českého závodníka je stabilizovaný a argentinští lékaři jsou optimističtí.

Závodník je stále v komatu, nicméně jeho stav se stabilizoval. Podle mínění ošetřujících lékařů nejde o vážnou mozkovou lézi. Jsou vidět opakované reakce a spíše se zdá, že se jedná o periferní poškození. Lékaři věří, že už budou moci vysadit některé medikamenty, a že český závodník je momentálně na nejlepším místě, kde pro něho mohou nejvíce udělat. Kromě toho jsou přesvědčeni, že jeho mládí a fyzická kondice mu pomohou v rekonvalescenci.

K nešastném pádu došlo ve finálové jízdě nedělního závodu argentinského mistrovství. Antonín Šváb kolidoval s domácím jezdcem Martinem Albanesem a Norem Mariusem Rokebergem v prvním oblouku po startu. K incidentu bohužel došlo u vrat do boxů, do kterých náš závodník naneštěstí narazil hlavou a se zlomenou klíční kostí byl v bezvědomí okamžitě převezen do nemocnice.

Na argentinskou internetovou stránku www.speedwaytotal.com.ra stále přicházejí povzbudivé zprávy pro našeho borce. „Jsme z toho všichni smutní,“ řekl magazínu speedwayA-Z Martin Marchegiani, webmaster argentinského webu Speedwaytotal. „Všichni čekáme, až se Tony ze svého zranění zotaví, protože je to skvělý člověk a všichni ho tady máme rádi.“

Pěsti Antonínu Švábovi drží i celá redakce magazínu speedwayA-Z!