Plochodrážní nadšenec Stanislav Kůs již není mezi námi

Mariánské Lázně – 2. března
V úterý 24. února dotlouklo plochodrážní srdíčko velikému nadšenci a dlouholetému činovníkovi na dlouhé ploché dráze v Mariánských Lázních panu Stanislavu Kůsovi. Dožil se požehnaného věku 94 let. Nadpis vystihuje tvrdou realitu jen napůl. Pan Kůs byl totiž tak známá postava v autoklubu Mariánské Lázně, že tady je a bude s námi navždy.

V sedmdesátých a osmdesátých letech pomáhal budovat a vylepšovat jedinou dlouhou dráhu u nás. Mnoho let stál také v čele klubu jako šéf. Poprvé jsem ho poznal v roce 1976 při slavném světovém finále, také později jako jezdec a účastník několika podniků mistrovství ČSSR.

No a potom vždy, když jsem přijel jako divák do Mariánských Lázní. Od roku 1994, co jsem v západočeských lázních jako spíkr, to bylo také služebně. Rád poseděl a rád si i popil něco dobrého. Měl vždy krásnou náladu a nepřetržitě se na všechny usmíval.

Naposledy jsem Stanislava Kůse viděl na motoristickém plese, který jsem moderoval v hotelové škole v roku 2013. Seděl u stolu, mazlil se se skleničkou vína a rozdával úsměvy na všechny strany.

Tam jsem ho měl naposledy u mikrofonu a také za všechno a všechny mu poděkoval. Trochu tu bolest z jeho odchodu snižuje fakt, že se dožil vysokého věku. Nyní nás bude sledovat shůry a určitě i držet palce, abychom dílo našich předchůdců budovali dál do krásy.

Vážený Stanislave, budete nám chybět. Čest Vaši památce!