Antonín Klatovský o víkendu opět povolal ledaře k tréninku

Jistebnice – 20. a 21. února
Navzdory počasí, které pořádání závodů letos skutečně nedovolilo, mohli jsme o víkendu opět spatřit Jistebnický zázrak. Na rybníku se vytvořila ledová vrstva natolik silná, že Antonín Klatovský povolal opět k tréninku naše ledařské závodníky. Zatímco jeho synové Antonín a Jan a Andrej Diviš bojovali o nejlepší umístění v mistrovství Evropy v Rusku, tak se v tu dobu v sobotu u Jistebnice sešlo sedm našich ledařů.

Jmenovitě to byli Jan Klauz, Lukáš Volejník, Radek a Lukáš Hutlovi, Jan Pecina, Robert Růžička a nováček David Lizák z Vlašimi. V sobotu led zahřívalo sluníčko, podmínky se po několika tréninkových jízdách tak zhoršily, že se muselo zapracovat společnými silami na druhé dráze.

Na té se trénovalo do té chvíle, než se led začal prohýbat jako létající koberec. Nic naplat, trénink byl po třech hodinách u konce.

V neděli se od devíti hodin ráno na dráze sešli Jan Klauz, Lukáš Volejník a Robert Růžička. Podmínky byly dokonalé, sluníčko nesvítilo, bylo krásně mrazivo. Led byl ideálně tvrdý a tak se postavila další dráha, na které se svižně jezdilo až do pozdního oběda.

Systémem start, dvě kola, cíl třikrát po sobě a pak přestávka, dopoledne rychle uběhlo.

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark IV)