Češi v akci 133

Příliv teplého vzduchu na naše území s největší pravděpodobností sfoukl naději, že bychom mohli letos v zimě u nás spatřit mistrovský závod na ledové dráze. Ohřebované speciály však zavrčely nejen pod bratry Klatovskými, kteří se po východní etapě světového šampionátu dělí o průběžné desáté místo. Jejich otec Antonín totiž v Jistebnici připravil dva tréninkové ovály, kde se v úterý a ve středu představili v akci všichni ledaři. Hrdinou týdne se stal Lukáš Hutla. Nejenže si v souboji s Andrejem Divišem a Lukášem Volejníkem na jihu Čech pojistil místo v národním týmu, ale včera se postavil na nejnižší stupeň vítězů v pouáku ve St. Johannu.
Do Alp cestoval jako druhý náhradník, avšak po odstoupení Miroslawa Daniszewskeho a Martina Glarnera naskočil poprvé v rozjížďce s číslem devět do závodu. Ve třech sériích nasbíral sedm bodů (2 – 3 – 2), které mu pojistily semifinále. V něm skončil druhý za Sergejem Karačincevem a vyřadil Markuse Jella a Simona Reitsmu. Ve finále odvedl Rene Stellingwerfa a skončil za Sergejem Karačincevem a vítězným Nikolajem Krasnikovem.

Pech měli Andrej Diviš (E – 2 – 2 – 2 – 1) a Lukáš Volejník (2 – 1 – 1 – 1 – 2), kteří se do semifinále nedostali kvůli horší bilanci lepších výsledků. Skončili proto na devátém, resp. desátém místě.

Foto: Nina Kastner