Martin Smolinski je továrním jezdcem divišovské Jawy

Divišov – 14. února
Za posledních čtyřiadvacet měsíců bylo možné Martina Smolinskeho spatřit stále častěji s motory Jawa nejen při různých trénincích, ale také o závodech. Přesvědčit se o tom mohli rovněž pozorní diváci zářijového Memoriálu Luboše Tomíčka v Praze. Divišovský motocykl dovedl k vítězství také při jednom z klasických dlouhodrážních pouáků v Dingolfingu. O spojení vítěze loňské novozélandské velké ceny s českým výrobcem deroucím se zpátky na světové výsluní se v kuloárech mluvilo stále častěji. Nyní je však konec všem spekulacím, jelikož Martin Smolinski v pondělí podepsal smlouvu, že v úzké spolupráci s firmou Tornado Racing Parts Friedhelma Grossewächtera ze Spenge půjde do sezóny 2015 jako oficiální tovární jezdec Jawy.

„Společně jsme se rozhodli na úzké spolupráci,“ komentoval dohodu Martin Smolinski. „Ve spolupráci s Jawou budeme mít mnohem větší volnost v dolaďování. Kromě toho budeme využívat díly z Tornado, což nám přinese výraznou výhodu. Jawa je extrémně motivována vrátit se na světovou špičku a já chci, aby můj příspěvek v dosažení jejího cíle, byl úspěšný.“

Německý závodník má v současné době v plánu zaměřit se na doladění motorů na svůj jízdní styl a jejich přizpůsobení novým výfukovým systémům. Nově vyvinuté vačkové hřídele jsou již ve stadiu testů. Martin Smolinski poprvé vyjede na ovál příští týden na tréninku v Lonigu.

Foto: SR Speed Performance