Lukáš Hutla si včera řekl o místo v Berlíně

Jistebnice – 11. února
Globální oteplování pokračuje a s ním i úpadek závodů na ledové ploché dráze nejen u nás, ale i v celé Evropě. Samozřejmě mimo Ruska, kde se závodí od konce listopadu každý víkend. Takže je tady další sezona bez ledových závodů, ze kterých by bylo možné nominovat jezdce pro mistrovství Evropy a mistrovství světa družstev podle aktuální výkonnosti.

Už to vypadalo, že nominace proběhne opět od zeleného stolu podle výsledků starých několik let. Generálové ploché dráhy však letos udělali vše pro to, aby umožnili start v národním týmu tomu nejlepšímu, co je momentálně k dispozici.

Antonín Klatovský starší připravil ve svém regionu na zamrzlém rybníku dvě dráhy. Avšak cirka dvanáct centimetrů ledu by na závody nestačilo, ale umožnilo slušné svezení předevčírem a včera českým ledařům v plné sestavě s výjimkou obou finalistů světového šampionátu.

A hlavně, v kvalifikačním závodě spočívajícím ve třech jízdách se včera utkali o místo v týmu pro mistrovství světa za řízení reprezentačního manažera Milana Špinky Andrej Diviš, Lukáš Hutla a Lukáš Volejník.

Nabídnutou šanci nepustil Lukáš Hutla, který ve dvou jízdách deklasoval soupeře rozdílem třídy. V té třetí jízdě dojel po drobné kolizi se soupeřem na druhém místě. A tak se může těšit na cestu na světový šampionát do Berlína.

Ilustrační foto: Wojta Zavřel (www.wojta-foto.cz)