Česká republika stále zůstává bez ledové dráhy

Pardubice – 9. února
Mrazy v uplynulém týdnu srážely rtu teploměrů pod bod mrazu a vzbudily naděje, že bychom se přece jen po dvou letech mohli dočkat ledové ploché dráhy také u nás. Jenže včera v Hamru na Jezeře čekalo ledaře chtivé tréninku nemilé překvapení. Jan Pecina prodřel příliš slabý led již během krátké chvilky. Obdobná situace je i v jiných lokalitách. Suma sumárum, ani nadcházející víkend u nás motory ohřebovaných speciálů nezabouří a o třetím členovi národního týmu pro Berlín se zřejmě rozhodne o tréninku.

Petr Moravec vyhlédl dnes nad ránem z okna, aby spatřil padající sníh. Teploměr ukazoval mírně pod nulou, takže o závodech v Holicích či Mělicích nemělo cenu ani uvažovat. Vzápětí se ozval Jan Pecina, že pod Ještědem panuje stejná povětrnostní situace. Ze hry se postupně dostávali také ostatní ledařští pořadatelé.

„Nikde není patnáct centimetrů,“ posteskl si český plochodrážní šéf, jemuž opět nezbylo než poslat do světa informaci, že tlouška ledu a nepříznivý výhled počasí ani o nadcházejícím víkendu neumožní uspořádat podniky ranku mistrovství republiky.

Uchazeči o poslední místo pro světový šampionát družstev by však mohli změřit své síly na ovále a to nejen v rámci nedělního pouáku ve St. Johannu. „Tonda Klatovský starší má na nějakým rybníku dvanáct centimetrů,“ vysvětluje Petr Moravec. „Ale nemůže tam pořádat závody. A tak se tam spíš abonenti na místo v mistrovství světa sejdou o tréninku. Nechávat to na Rakousko, kde jedou jen dva, se nám nechce.“

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark IV)