Nedorozumění a dobrá nabídka přivedla slánskou ikonu do Mšena

Racková – 6. února
V české extralize debutoval v sestavě pražského Olympu. Ve svých necelých sedmnácti letech si na Prvního máje roku 2002 ze Mšena odvezl nejen čtyři body, ale bohužel i frakturu klíční kosti. Na další podnik vyšší české soutěže si musel počkat víc celý rok. To už však hájil barvy Slaného, jemuž zůstával věrný až do loňského roku. Letos však rozvířil stojaté české přestupové vody a upsal se Mšenu. Martin Málek se magazínu speedwayA-Z svěřil, že za to může svým dílem nejen dobrá nabídka, ale také určité nedorozumění.

„Ve Slaném jsem jezdil dlouho díky Milanu Machovi,“ říká Martin Málek. „Letos přišlo trošku nedorozumění, když Milan dlouho zvažoval, jestli extraligu bude dělat nebo ne. Pochopil jsem, že si dá rok pauzu. Po domluvě s panem Greplem, který mi dal super nabídku, a navíc se vyskytlo několik jiných dalších drobných okolností ve Slaném, dlouho jsem neotálel s podpisem. Hlavně je to nabídka, která se neodmítá a soupiska ve Mšeně vypadala slibně. Systém vypadá docela nadějně oproti loňskému, tak jsem na to zvědavý a docela se už na závody těším. Tak uvidíme, jak se Mšenu se mnou bude dařit…“

Soupisky průhledné jako svářečské brýle:
Pět jmen na mšenské soupisce, kterou včera VV SPD zveřejnil, na první pohled s nadšením Martina Málka nekoresponduje. Jan Jaroš závodil naposledy v šampionátu dvojic v Březolupech 2013, Zdeněk Růžička loni v létě a o roční přestávce kvůli cestování hovořil rovněž Michal Klein. V tomto ohledu se s velkou pravděpodobností jedná o úlitbičku řádům, které stanoví minimální limit čtyř kmenových držitelů licencí AČR na soupisce každého týmu.

Na druhou stranu na rozdíl od plochodrážně vyspělejších zemí české kluby dávají podpisům se zahraničními akvizicemi zhruba stejnou publicitu jako partyzáni za druhé světové války, když plánovali útok na německý obrněný vlak. Navíc uzávěrka soupisek pro cizince je stanovena až na 15. červenec.

Vedle nich bude Mšeno využívat hostování pražského Ondřeje Smetany na pozici povinného juniora s českou licencí. A také Jana Holuba, jehož přestup do Mšena v úterý neschválil VV SPD, protože nedošlo k dohodě klubu s Plzní.

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark IV) a Wojta Zavřel (www.wojta-foto.cz)