Jan Klatovský vyráží s českou trikolórou do boje na třech frontách

Pardubice – 27. listopadu
Česká ledařská reprezentace doznává po bezmála patnácti letech výraznou změnu. Bude v ní scházet Antonín Klatovský, jehož na včerejším pardubickém jednání pracovní komise českých ledů oficiálně omluvil jeho otec kvůli pracovní vytíženosti. Ze zasedání vzešla nominace na všechny tři šampionáty pod jurisdikcí FIM a FIM Europe, přičemž bylo dohodnuto, že ke změně může dojít pouze v případě výrazné změny ve sportovní formě jmenovaných reprezentantů.

Navíc případná úprava se nesmí týkat Jana Klatovského a musí vycházet z výsledků závodů konaných do 20. ledna, jichž by se na našem území mělo uskutečnit pět, nebo z logistických důvodů při závodech ranku mistrovství světa a Evropy.

„Pokud se uskuteční mistrovství republiky jednotlivců, má samozřejmě manažer právo sáhnout na družstva,“ vysvětluje Petr Moravec, předseda VV SPD. „Co se týče jednotlivců, záleží skutečně na tom, zda se pojede mistrovství republiky. Tak konec konců zní i nominační kritéria, že finalista MS nebo ME má zajištěnou účast, dále pak mistrovství republiky v minulém roce, a pokud se uskuteční před podáním přihlášek závod mistrovství republiky v daném roce, obsadí se poslední místo nejúspěšnějším jezdcem v daném šampionátu.“

Do kvalifikace o finále v roce 2014 zasáhnou Jan Klatovský a Lukáš Volejník. Ten se o čtrnáct dnů později poprvé představí v sestavě národního týmu stejně jako Lukáš Hutla. Zmiňovanou trojici pro evropský šampionát doplní ostřílený Jan Pecina, zatímco náhradníkem zůstává Radek Hutla.

Nominace českých ledařů na podniky MS a ME 2014:

challenge MS jednotlivců, St.Johann – 25.1.: Jan Klatovský, Lukáš Volejník
 
MS družstev, Togliatti – 8.-9.2.: Jan Klatovský, Lukáš Volejník, Lukáš Hutla
 
ME, Kamensk Uralskij – 22.-23.2.: Jan Klatovský, Lukáš Volejník, Lukáš Hutla, Jan Pecina, náhradník Radek Hutla

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark IV)