Na jednání ledařů dorazila i paní Zima

Pardubice – 27. listopadu
Do Čech dorazila také paní Zima, která se tak symbolicky ocitla na seznamu přítomných dopoledního jednání ledařů na plochodrážním stadiónu v Pardubicích. Dle prvních informací se skutečně Antonín Klatovský letos vzdal reprezentace, takže na lednové challenge v rakouském St. Johannu vyrazí dvojice Jan Klatovský – Lukáš Volejník. Avšak v tomto případě by spíše byl nasnadě podmiňovací způsob.

Nominace totiž vychází z výsledků letošního šampionátu, není ovšem vyloučeno, že bychom se na ledy vypravili ještě letos. Výsledek mistrovského podniku by samozřejmě ovlivnil nominaci pro St. Johann. Už se proběhly spekulace, že by se takový závod mohl konat v Hamru na Jezeře 28. nebo 29. prosince. Vyřešil by o českou účast v evropském šampionátu v dalekém Kamensku Uralskem, pro nějž AČR dostal čtyři místa.

Ale držme se raději reality a počkejme na oficiální výstupy. Na pořadatelské scéně by měly figurovat staré známé lokality včetně Nepomuku a Holic, kde již léta čekají, až jim mráz bude milostivý. V případě východočeského rodiště cestovatele Emila Holuba je pořadatelství ledařského závodu očekáváno tím spíše, pakliže spory vlastníků pozemků de facto zabránily konání motokrosových závodů na legendární trati.

Poslední žhavou novinkou z dnešního zasedání je možnost vyrazit na soustředění do Švédska, ovšem pondělní odjezd drasticky zkracuje termín pro balení.

Foto: Wojta Zavřel