Ledaři se loučili se sezónou v Milevsku

Milevsko – 4. května
Již tradičně v první květnovou sobotu se scházejí ledaři na přátelské neformální posezení na závěr sezóny. Hostitelem je vždy Antonín Klatovský ml., který pozval do své stylové restaurace KLABO v Milevsku, závodníky, sponzory a přátele, kteří fandí tomuto krásnému sportu.

Samozřejmě bylo o čem hovořit. Hlavní téma? Myslím, že je to každému jasné – peníze! Dosahovat vrcholných výsledků v široké mezinárodní konkurenci, to vyžaduje nejen umění, ale především kvalitní techniku, servis a přípravu v podmínkách, za kterými je nutné vyjet daleko za hranice naší vlasti.

Další podmínkou je mít podstatně širší základnu mladých jezdců. Jedním z talentovaných borců je i Lukáš Volejník, o jehož zranění, které ho postihlo na závěr sezóny ve Švédsku, jsme vás před měsícem informovali. Že léčba probíhá zdárně svědčí i to, že si Lukáš tuto akci nenechal ujít. Nás zajímalo, co se v jeho životě zlepšilo a hlavně jak probíhá léčba.

Tentokrát již s úsměvem na tváři se rozpovídal o probíhajícím léčení a počínající rehabilitaci. To, že přišel již po svých, sice za pomocí berlí, je pokrokem. Může si již hrát se svými dětmi, rehabilitovat, ale i přemýšlet o tom, co bude dál s jeho sportovní kariérou. Snímek svědčí o tom, že na ledy nezanevřel. Sám říká, že: „Bude to ještě dlouhá cesta, i když věří, že úspěšná“.

Připomněl perfektní zdravotní péči ve švédském nemocničním zařízení a s trochou nostalgie poznamenal, že se zatím o kvalitní rehabilitaci musí postarat víceméně sám. Inu není to vrcholový fotbal či hokej, kde je o vrcholové sportovce přece jen lépe postaráno. Přesto je Lukáš optimista a na závěr nám řekl: „Pokud by mě zranění natolik odradilo od toho sportu, tak bych tady dnes mezi přáteli chyběl. Naopak.“

Sympatická stanoviska, stejně jako celé odpoledne a večer. Dobré pohodě a náladě prospělo dozlatova opečené sele, bohatě obložené mísy i laskominky osobně připravené manželkou pana hostitele. O jídlo a pití skutečně nebyla nouze. To u Klatovských v milevské restauraci je vždy na úrovni. Svědčí o tom i skutečnost, že si tuto akci nenechali ujít ani rakouští borci Franz Zorn a Martin Leitner.

Foto: Zbyněk Nejezchleba