Růžená vítězí nad studenou bílou záplavou

Růžená – 22. února
Kdyby byla letošní paní Zima malá holčička, nezasloužila by nic jiného než naplácat na holou. Nejprve se schovávala v koutě při hře na schovávanou se sluníčkem, jehož svit meteorologové v lednu počítali na hodiny. Když už konečně ukázala také svůj mrazivý úsměv, rozhodla se pořadatelům víkendových ledových závodů škodit haldami sněhu. Nicméně na borce z Růžené si prozatím nepřišla, takže Miroslav Topinka mohl dnes dopoledne říct své definitivní ano zítřejšímu úvodnímu kolu šampionátu republiky družstev.

„V noci na dnešek poprvé nechumelilo,“ popisuje svůj boj se studenou bílou záplavou, o jejíž romantice by spolu se svou partou vedl sáhodlouhé polemiky. „Jinak sníh padal od úterka prakticky v kuse. Máme tady tolik sněhu, že vyhrnuté mantinely mají půl metru.“

Naštěstí síla ledu je už dostatečná, aby unesla čtyřkolky, které od včerejška konají na zamrzlé hladině rybníku Pařezitý tu nejtěžší práci, takže ovál je v pořádku. „Dráha je suchá, vodu jsme vyhrnuli ven,“ hlásí Miroslav Topinka, ale nabádá mechaniky a závodníky, aby pamatovali na nepromokavé boty, i když vlastní depo bude zřejmě stát až na břehu.

Oproti pracovní podobě startovní listiny, která je známa již od pondělí, nedošlo k žádným změnám. Definitivní dnešní potvrzení tedy přineslo jen přiřazení vlastních startovních čísel.

Startovní listina:

SK Osečná: 1 Jan Pecina, 2 Robert Růžička
AK Divišov: 3 Andrej Diviš, 4 Josef Diviš
SK Osečná II: 5 Lukáš Volejník, 6 Jan Klauz
Švýcarsko: 7 Markus Birn, 8 Simon Gartmann
Grepl PDK Mšeno: 9 Martin Běhal, 10 Vladimír Višváder
Německo: 11 Markus Jell, 12 Thomas Wiest
ZP Pardubice: 13 Radek Hutla, 14 Lukáš Hutla

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II)