Jan Klatovský divokou kartu nepotřeboval

Pardubice – 21. února
Sotva skončil challenge ve švédském Norrköpingu, kde bratři Klatovští bohužel skončili ve druhé polovině výsledkové listiny, rozběhla se jednání o divoké kartě pro mladšího z bratské jihočeského dvojice. Jenže pro úvodní čtyři závody v Rusku měla stejnou šanci na úspěch jako plán Barbarossa v podání jistého fanatika s knírkem.

Nicméně pro evropskou část finálové série ledařského mistrovství světa měl úřadující český šampión, který mezitím svou domácí korunu stačil opět obhájit, divokou kartu přislíbenou. Jenže protože byl Antti Aakko po svém zranění z ruského pouáku nucen předčasně ukončit letošní sezónu, zasáhne Jan Klatovský do seriálu v roli prvního kvalifikovaného náhradníka.

Sven Holstein tedy nastoupí jako majitel divoké karty v nizozemské zastávce seriálu, v němž FIM poněkud nešastně užívá gladiátorský název. Navzdory veškeré své okázalosti totiž bojovníci v římských arénách byli nesvobodnými otroky.

Nejbližší závodní příležitostí Jana Klatovského bude víkendové mistrovství Evropy. Změna původního plánu dává za pravdu vyjádřením Antonína Klatovského o lepší formě svého mladšího bratra v souvislosti s jeho pracovní zaneprázdněností při budování nové restaurace.

Zatímco v minulosti byl Jan Klatovský nasazován rovnou do finále, zatímco jeho starší sourozenec bojoval v semifinále, nyní se nakonec role obrátily. Antonín Klatovský je se startovním číslem patnáct rovnou ve finále, o něž se Jan musí poprat se semifinálovou šestnáctou na vestě.

Foto: Wojta Zavřel