Ledový víkend se vydařil

Chrastná – 9. a 10. února
V Chrastné po roce opět zaburácely ledové speciály a nebylo jich málo. V sobotu okolo jedenácté dopoledne se nás na rybníku sešlo dvanáct. Chyběl pouze Antonín Klatovský, který měl bohužel pracovní povinnosti. Mohu říct že tak kvalitně obsazený trénink jsem ještě nezažil. A to jsem ještě nenapsal že byl s mezinárodní účastí, protože dorazil také Markus Jell z Německa.

Ježdění se samozřejmě neobešlo bez různých poruch. Velká škoda je, že Janu Klatovskému po objetí čtyř kol odešel motor a musel předčasně ukončit jízdy. Snad každý se s ním chtěl poměřit, ale bohužel nám nebylo přáno.

Velkou smůlu měl také Vladimír Višváder který pomalu celé dva dny jen opravoval. Pro úplnost dva zadřené motory, dvě rozbitá zapalovaní, utržená cívka zapalování, upadlý karburátor, špatné pérování a spoustu jiných závad, ale k tomu tréninkové jízdy patří. Při závodě by to už byl větší průšvih.

Jízdu na ledovém speciálu okusil také známý spíkr Miloslav Čmejla.

V neděli jsme za vydatné pomoci SDH Osečná dráhu pokropili a začali se modlit, aby to do rána pořadně zmrzlo. Ráno v sedm jsem byl omrknout situaci, bohužel mráz nebyl tak silný. Takže zase dilema co s tím.

Naštěstí to nebyl oříšek tak velký. Prostě jsme jezdili okolo dráhy původní, byl to
takový Sankt Johann. Musím také připomenout, že jsme měli startovací zařízení, za což patří dík klanu Hutlů.

Takže když to sečtu a potrhnu, myslím, že se vše zdařilo. A publiku se to také muselo líbit. Poděkování patří SDH Osečná, všem těm tichým pomocníkům, bez kterých by to nešlo, našim mechanikům, zkrátka všem, co ledovou plochou dráhou žijou.

Takže už jen uspořádat mistrovství republiky a bylo by! Ale to už zaleží jen na počasí!

Foto: Milan Dvořák