Ledaři vyměnili motorky za lyže

Osečná – 6. února
V neděli jsme po nočním mrazu šli okouknout led do Chrastné nedaleko Osečné jestli by se nešlo alespoň trochu sklouznout. K našemu údivu jsme našli suprový led. Na tloušku měl sice jen jedenáct centimetrů. Ale na trénink by to stačilo. Takže nastalo žhavení telefonu, že úterý okolo půl jedenácté to může začít.

Bohužel v pondělí přišlo tvrdé vystřízlivění! Do rána napadlo patnáct centimetrů mokrého sněhu. „Do háje, jak tohle dostat dolů,“ šrotovalo v našich hlavách. Růčo, kravina, techniku to neunese.

Tak jsme mi tři z Osečné začali dumat, co s tím, když má od čtvrtka zase mrznout. „Co to udupat lyžema, to by mohlo klapnout,“ objevila se spásná myšlenka.

Takže opět telefon. „V úterý to platí, akorát místo motorek lyže,“ hlásili jsme do světa. Reakce z druhé strany si asi dokážete představit sami. „Proč lyže, jseš magor, copak jdem‘ na Jizerskou padesátku,“ ozývali se ledaři.

„Klid, vše se dovíte,“ a po krátkém vysvětlení všichni kývli. Včera ráno Hutlovci, Klauzík senior a Růžan skočili do aut a směr Osečná. Práce asi na tři hodiny a myslím že se vyplatila.

Sníh se krásně spojil s vodou, a jestli bude mrznout, jak píšou,v sobotu od 10:30 se může aspoň trénovat.

Foto: Martin „Modus“ Běhal