Mělice nabízejí alespoň mrazivé video a slibují na příští rok trávu

Přelouč – 31. ledna
Kdeže loňské sněhy jsou. Staré české rčení se na letošní zimu hodí více než výstižně. Zatímco loni touto dobou k nám proudil studený vzduch rovnou z ruských arktických končin, letos se zima ne a ne ujmout vlády. Pravděpodobnost, že letos u nás uvidíme ledaře v akci je za daného vývoje počasí možná ještě menší než přistání létajícího talíře se zelenými a čtyřrukými Marany.

Je hodně příznačné, že se právě včera na síti sítí objevilo video z loňského závodu v Mělicích včetně záběrů pořízených potápěčem. Pakliže Radek Hutla ještě počátkem minulého týdne aspoň ve skrytu své duše doufal v náhradní termín, nyní je mu jasné, že tři závody v uplynulých dvou letech se letos žádného pokračování nedočkají.

Navíc je možné, že loňský Becher znamenal definitivní konec závodů na mělickém písníku. „Pět metrů zamrzá pomalejc‘ než dvacet čísel,“ vysvětluje přeloučský ledař, který zvažuje možnost tvorby závodní dráhy na zelené louce, jako to svého času dokázali v Osečné.

„Už jsme jednali o pronájmu plochy se starostkou Přelouče,“ říká Radek Hutla. „Uprostřed by byla plocha pro bruslení a na okraji dráha pro ledy.“ To je ovšem hudba budoucnosti, v současné době může pouze přemýšlet nad prodělkem, který nastal už při pořizování licencí a pojištění pro sebe i syna Lukáše.

TIP:
video z loňských Mělic

Foto: Michal Kohout