Češi v akci 43

Nepříliš optimální zprávy dorazily se sobotního challenge o postup do finálové části ledařského mistrovství světa družstev, z něhož cestu k postupu nenašel ani jeden z bratří Klatovských. Matěj Kůs se v Argentině nedostal do akce. Úterní mítink v Bahia Blanca byl zrušen kvůli dešti, v sobotu v Colonia Baron nestartoval. A tak další díl pravidelného pondělního seriálu magazínu speedwayA-Z bude především o výkonech českého tria o víkendovém dvojzávodě šroubkařské série Speedway-on-Ice v Drážďanech a Schönheide.
Výsledky sobotního klání v drážďanské Energieverbundareně přinesl magazín speedwayA-Z v samostatném článku. Včera se v Schönheide na nejvyšší stupeň vítězů vrátil Ronny Weis. Hlava pořadatelského týmu projela cílem velkého finále před Fritzem Wallnerem a Marcinem Sekulou.

Roman Čejka vůbec poprvé v sezóně 2012 – 2013 chyběl na stupních vítězů. „Upravoval si pravidla podle sebe,“ nechal se slyšet slánský závodník. „Nenechal se vyloučit kvůli kuželům ohraničujícím vnitřní okraj dráhy.“

S nimi se ovšem dostalo do křížku během předchozích podniků ve Freitalu a Drážďanech víc závodníků. Osudným se pro ambice Romana Čejky stal duel s Fritzem Wallnerem. „Mě ale vyloučili, když jsem ho sestřelil,“ říká. „A to mě vzalo body, tak jsem aspoň vyhrál malý finále.“

Za ním byli v jeho cíli Sergej Malyšev a Zdeněk Holub. Na dalších příčkách počínaje tou sedmou se umístili Michal Dudek, Richard Geyer a Steven Mauer.

Foto: Eva Palánová