Češi v akci 42

Další díl pravidelného pondělního seriálu magazínu speedwayA-Z má opět dva hrdiny. V daleké Argentině závodí Matěj Kůs, v sousedním Rakousku se včera představil Jan Klatovský. Navzdory mnoha rozdílům mezi sebou však měli oba Češi jednu společnou věc. V uplynulém týdnu stáli na stupních vítězů.
Matěji Kůsovi se to povedlo už v úterý. Ve čtvrtém díle argentinského šampionátu projel cílem velkého finále za druhým Lisandro Husmanem a vítězem Nicolasem Covattim. Ten dokázal triumfovat v Bahia Blanca rovněž v pátek, kdy zaznamenal svůj pátý triumf v seriálu v řadě. Hned za ním se ovšem umístil Matěj Kůs, aby třetím do party na pódiu byl Facundo Albin.

V rakouském Weissenbachu včera konečně odstartovala kontinentální zimní sezóna na přírodním ledu. Volný mítink opanoval domácí Harald Simon, zatímco druhý domácí matador Franz Zorn prohrál pouze s ním. Antonín Klatovský se nakonec z účasti omluvil, ovšem jeho mladší bratr Jan skončil třetí. Se třinácti body za sebou nechal mj. Günthera Bauera, Grzegorze Knappa či René Stellingwerfa.

Foto: Pavel Fišer(digitální aparát Canon EOS D Mark II)