Josef Franc prozatím nevychází z vítězství

Kladno – 13. ledna
I když po své korunovaci za mistra republiky ČSMS Josef Franc zavezl své motocykly do dílny a už na nich nevyjel v ostré akci, na samém prahu nového roku nevychází z vítězství. V tomto týdnu dokázal triumfovat nejen v Kutné Hoře, ale také na šumavském Zadově.

V pondělí už pilně trénoval se svým klubem na šumavském Zadově, když jeho jméno zaznělo při vyhlašování prvního ročníku ankety o nejlepšího sportovce Kutné Hory. Jako člen pražského oddílu musel soutěžit v kategorii Krajánek, v níž zvítězil před házenkářem Ondřejem Šimůnkem a skokankou o tyči Anetou Moryskovou.

Na Šumavě mezitím Pražané kvůli nedostatku sněhu pouze běhali šestnáctikilometrová kolečka. V pátek se konečně dočkali bílé sněhové duchny, což trenérskou dvojici Zdeněk Schneiderwind – Milan Špinka motivovalo k uspořádání závodu dvojic na běžkách.

Ten se stal kořistí tandemu Josef Franc – Ondřej Veverka, kteří zvítězili s obrovským náskokem před dvojicí Michal Škurla – Zdeněk Holub a osamoceným Ondřejem Smetanou. „Mladí musej‘ ještě hodně makat, aby se mu vyrovnali,“ komentoval Zdeněk Schneiderwind formu Josefa France.

Na plochodrážních oválech si ovšem Josef Franc musí na triumfy ještě počkat. Jeho plány kalkulují s účastí v britské lize až v jejím průběhu. Pokud se týká zahraničního angažmá, prozatím vyjednává pouze s polskou Lodží.

Foto: Milan Špinka