Divišov musel říct ne

Divišov – 21. prosince
By už loni vyšla reklamy na jeden z podniků finálové části mistrovství Evropy jednotlivců, nakonec se pod Blaníkem o titul šampióna starého kontinentu nepojede. Na vině není jeden z konců světa avizovaný na dnešek, ale požadavky promotéra One Sport. Polská firma nabyla reklamních práv na finálové podniky a ruku v ruce s esy ve startovní listině šly nahoru rovněž finanční požadavky na pořadatele.

„Chtěli 150 tisíc euro a to je mimo naše možnosti,“ vysvětluje Jan Trojánek, předseda AK Divišov. Přitom právě finanční záležitosti stály za rozpadem extraligové trojkoalice, které letos dokázal vybojovat bronzové medaile.

Prozatím není vyloučeno, že divišovský ovál vypadl z kalendáře FIM či UEM už definitivně. „Uvidíme,“ říká Jan Trojánek. „Máme požádáno, aby nás informovali, zda někdo neodřekne nějaký světový či evropský šampionát.“

Dle informací One Sport byli do finálového cyklu už přímo nasazeni obhájce titulu Aleš Dryml a dále Nicki Pedersen, Tomasz Gollob, Emil Sajfutdinov a Andreas Jonsson.

TIP:
v sezóně 2009 se v Divišově poprvé konalo mistrovství světa – debut byl o to zajímavější, že se uskutečnil po dopoledním semifinále MS juniorských družstev, a že podobná cesta opačným směrem čeká fanoušky už 25. května


Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II)