Jadranské poháry čekají už jen na potvrzení plzeňského termínu

Pardubice – 18. prosince
Liga čtyř zemí všeobecně nazývaná jadranskou ligou podle místa svého vzniku, má letos konečně slušivý oficiální název. Přináší také novou soutěž dvojic. Česká republika se už počátkem měsíce přihlásila do jadranského poháru družstev. Přihláška do jadranského poháru dvojic na sebe nedala dlouho čekat.

Česká účast v obou soutěžích zapadá do kontextu přípravy juniorského národního týmu, jenž je přímo nasazen do světového finále na konci září v Pardubicích. V poháru družstev proti nám nastoupí čtyřčlenné týmy slovenské Žarnovice, maďarského Morahalomu a slovinské Lublaně. Soutěž dvojic proti sobě postaví tři týmy Slovinska a po jednom z Chorvatska, Maďarska, Rakouska a České republiky.

Na dráze každého účastníka se uskuteční jeden závod. Družstva pojedou v Pardubicích, kde už byl pro ně předem připraven termín 12. června. Dvojice se uskuteční v Plzni a její středa 15. května prozatím ještě čeká na definitivní potvrzení.

Team Adriatic Cup:
12.5. Žarnovica (SK), 12.6. Pardubice (CZ), 22.6. Morahalom (H), 31.8. Lublaň (SLO)
 
Pairs Adriatic Cup:
30.3. Lublaň (SLO), 7.4. Goričan (CRO), 4.5. Krško (SLO), 15.5. Plzeň (CZ), 14.9. Wiener Neustadt (A), 21.9. Morahalom (H), 22.9. Lendava SLO)

TIP:
termínový kalendář české ploché dráhy v roce 2013 v nejaktuálnější podobě

Foto: Wojta Zavřel