Termínový kalendář českých ledů má osm podniků

Pardubice – 5. prosince
Stadión Zlaté přilby v pardubickém Svítkově byl včera dopoledne svědkem jednání pořadatelů ledových závodů a ledařů na téma nadcházející ledařské sezóny. Pakliže klimatické podmínky dovolí, budeme svědky hned osmi závodů. Vzhledem k velkorysé úpravě závodní dráhy museli Pardubičané upustit od svého záměru o vytvoření ledového kolečka, nicméně vedle tradičních lokalit se v kalendáři objevují Holice v Čechách.

Ty jsou především známé svými motokrosy, nicméně rodiště cestovatele Emila Holuba v minulosti zažilo nejen motocyklové sprinty, ale i silniční okruh. A ani ledová plochá dráha tady nebude mít rozhodně svou premiéru, jelikož se tady v sezóně 1966 konal kontrolní závod o letenky na mistrovství světa.

Příští rok by se tady měla uskutečnit ledová družstva. Jejich seriál začne v Nepomuku, kde mítink v místním autokempu loni spláchla obleva. Týmy ještě postupně zavítají do Mělic, Kopřivnice, Růžené a vyvrcholí na Hamru na Jezeře. Jednotlivci mají na plánu tři podniky. Po úvodu v Růžené a v Hamru na Jezeře nastane rozhodující klání v západočeských Chocenicích pod pořadatelskou taktovkou okolo Andreje Diviše.

Při pořádání ledové ploché dráhy je nezbytná velká dávka improvizace. Proto byly stanoveny tři náhradní termíny a nadto je po vzájemné dohodě možné změnit pořadatele i datumy závodů. Termín pro mistrovství republiky jednotlivců ovšem nesmí kolidovat s podniky ranku mistrovství světa či Evropy, pakliže v nich bude startovat český závodník. Žádný mistrovský závod se ale nesmí konat po 3. březnu.

Termínový kalendář českých ledů:

MR jednotlivců: 5.1. Růžená
  12.1. Hamr na Jezeře
  20.1. Chocenice
 
MR družstev: 6.1. Nepomuk
  2.2. Mělice
  3.2. Kopřivnice
  9.2. Růžená
  10.2. Holice v Čechách
  16.2. Hamr na Jezeře

Náhradní termíny pro všechny soutěže: 17.2., 23.2., 24.2.
Konečný termín pro všechny šampionáty: 3.3.

Foto: Miroslav Topinka