Talent Speedway Slaný ukončil prázdninový odpočinek

Slaný – 30. srpna
Na pátek 30. srpna svolal vedoucí TaSS Aleš Altman po prázdninové pauze naděje Autoklub Slaný k pozvolné přípravě na podzimní část sportovní sezóny. Doba sladkého nicnedělání se nenávratně blíží ke svému konci, každoročně jsou divadelní, sněmovní ale i vládní prázdniny a tak se nelze divit, že i Talent Speedway Slaný si dopřál rovněž pár volných týdnů tréninkových dní.

 

Byť třeba František Dvořák využil několikrát si v pátek v podvečer zajezdit v zatáčce u  depa, aby nevyšel z tempa a byl spolu s Davidem Filipovským mladším a Nikolasem Perglem připraven na středu 28. srpna, aby početně zaplněnému hledišti při extraligovém mítinku předvedli své umění pří ukázkových jízdách.

Aleš Altman se svým tradičním realizačním týmem, jenž byl rovněž kompletní, což znamená, že nechyběli Miroslav Rosůlek, David Filipovský starší, Tomáš Hejkal a Bruno Belan, měli k tréninku dispozici Jakuba Hejkala. Ten si naladil motocykl na

sobotní závod do Mariánských Lázní, přijel i tradiční pražský host Jaroslav Bartek, nově si plochodrážní ovál přijel vyzkoušet Ondřej Tůma. Jeho bratr Matěj byl přítomen, ale vzhledem k tomu, že již měl svůj stroj pečlivě připraven k cestě do západočeské metropole tuzemské dlouhé ploché dráhy, tréninkový program vynechal.

Kdo se ovšem pilně připravoval, byl Nikolas Pergl, který tak po středečních ukázkových jízdách plynule navázal na další svůj tréninkový program. Trénink ve Slaném proběhl již před Extraligou ve středu 21. Srpna. Mimo jiné se z jezdců kubatury do 125 ccm zúčastnili Karel Průša a Jakub Hejkal.

To se ovšem trénovalo na klasickém oválu, na němž se následně od soboty 24. srpna musely provádět nezbytně nutné přípravné činnosti, aby jeho stav odpovídal významu závodu, jímž bezesporu česká extraligová soutěž je. Zároveň to byl i pro všechny jezdce kubatury do 125 ccm poslední trénink na klasické dráze a do konce sezóny se výhradně budou ve Slaném připravovat na malém oválu.

I ten rovněž prošel ve druhé polovině srpna určitou úpravou, aby na závěr sezóny byl připraven pro mladé talenty ke sportovní činnosti. Talent Speedway Slaný bude opět na programu v pátek 5. září.

Ve Slaném se opět rozběhl tréninkový program | foto Aleš Altmann