Václav Milík se v Čáslavi narodil i podruhé

Bernardov – 30. srpna
Je neodmyslitelně spjatý v pardubickou Zlatou přilbou, ale světlo světa před jednatřiceti lety spatřil v Čáslavi. Tento týden se zde podruhé narodil. Doslova v hodině dvanácté. Fraktura ruky, kterou mu operovali v Krosně, totiž nebylo jediné zranění, které Václav Milík při play-off druhé polské extraligy utrpěl.

 

Václav Milík se v Čáslavi narodil už dvakrát | foto Karel Herman

Ruku mu dali do pořádku hned v Polsku a po třech dnech pacienta propustili. Bohužel neprovedlo vyšetření břicha na vnitřní zranění, která takový pád mohou doprovázet.

Doma Václav Milík v rámci možností sportoval. Nechtěl přijít o fyzickou kondici, protože živil naděje na comeback ještě v této sezóně.

Při návštěvě rodičů v Bernardově se mu ale udělalo zle. Během okamžiku si s  ním už rychlá ambulance razila do čáslavské nemocnice. Primář Červinka rychle odhalil prasklou slezinu.

Několik hodin kontroloval, jestli stále krvácí. Bohužel stav se nelepšil. Bylo nutné sáhnout k radikálnímu kroku a slezinu odstranit.

„Nejlepší lék je neodpočívat,“ říká pacient. „Jsem s tím smířený, určitě nekončím a díky čáslavské nemocnici se na plochou dráhu ještě vrátím.“

Václav Milík se k ploché dráze chce vrátit | foto Karel Herman