Mistrem bude s největší pravděpodobností Čech

Mariánské Lázně – 27. srpna
Déšť není nikdy vítaným společníkem plochodrážních závodníků. Bohužel dorazil na konci května i do Mariánských Lázních. České OPEN na dlouhé dráze padlo na jeho vrub a náhradní termín tuto sobotu se nezrodil pod šťastnou hvězdou. Ale všechno zlé je pro něco dobré, byť je takřka jisté, že nejvyšší stupínek pódia bude patřit Čechovi.

 

Pětici Čechů doplní čtyři němečtí závodníci. Rozpis vzniká, každý z účastníků by se měl na lázeňském kilometru objevit čtyřikrát. Pak se pro nejlepších pět body škrtnou a oni si to ve finále rozdají o český titul.

Hynek Štichauer přijede obhajovat titul mistra republiky | foto Pavel Fišer

Byť zahraniční konkurence nevypadá exkluzivně, long track se u nás jezdí jednou do roka. Genius loci Mariánských Lázní je úžasný a pořadatelé mu jdou naproti volným vstupem. Dopoledne se bude konat volný závod stopětadvacítek na malém oválu.

Hlavní klání doprovodí vložené rozjížďky veteránů. I tu prosily různé události včetně zákazu od lékaře či úmrtí v rodině. Nebude chybět dánský nezmar John Pedersen, jehož doplní kostěnický hobík Milan Moravec a dobře známý motocyklový univerzál Lukáš Hromádka z Frýdku Místku.

U pokladny v rohu poblíž klubovny bude probíhat soutěž v truck trialu dálkově ovládaných autíček. A protože o víkendu budou jiné české ovály mlčet, cesta do Mariánských Lázní rozhodně marná nebude.

Účastníci OPEN mistrovství republiky na dlouhé dráze tuto sobotu v Mariánských Lázních:

86 Hynek Štichauer, Pardubice
Jan Macek, Kopřivnice
Daniel Klíma, Praha
Jan Hlačina, Pardubice
Lukáš Hromádka, Kopřivnice
41 Maxmilian Gammel, D
Sebastian Adorjan, D
Dominik Werkstetter, D
Lando Michaelis, D
Mariánské Lázně chystají závodní program na celou sobotu | foto Pavel Fišer
Mariánské Lázně chystají závodní program na celou sobotu | foto Pavel Fišer