Dva poháry skončily v rukou Slaňáků

Žarnovica – 11. srpna
I přes úmorné vedro přišlo v neděli docela dost fanoušků na žarnovický Městský stadión. Program začal slavnostním nástupem, poté začali závod mistrovství republiky kolibříci a pak se odehrál Pohár přátelství dvojic.

 

Slánští Karel Průša a Jakub Hejkal přivezli domů poháry | foto Petra Zahradníčková

Anna Hájková se ještě stále zotavuje po zranění, ale pomáhala a podporovala svého bratra Jaroslava, který byl také po skvělém výkonu na stupních vítězů. Z našich si nejlépe vedl Jakub Hejkal, který v první jízdě nechal za svými zády Karla Průšu. V další jízdě se opět utkali a vyměnili si místa.

V jízdě s číslem šest nestihl časový limit Roman Štola kvůli potížím s motorkou a tak se startovalo ve třech. Bohužel hned po startu smolný i Matěj Tůma, který pro poruchu motocyklu zůstal stát. Vůbec špatně si nevedla i Štěpánka Nyklová se svým elektrickým motocyklem, ale bohužel na finále to nestačilo.

Nejhezčí souboj a pěknou bojovnost o vítězství jízdy předvedl Marek Ziman s Karlem Průšou v jízdě s číslem  osm. Finálová jízda byla ve složení dvou slovenských a dvou českých závodníků. Suverénně nejlepším byl Jakuba Hejkal, který si jel pro vítězství. Na druhém místě skončil Karel Průša a na třetím místě Jaroslav Hajko. Do Čech si vezou pohárky dva slánští borci.

Češi na nástupu – zleva Jaroslav Bartek, Roman Štola, Matěj Tůma, Štěpánka Nyklová, Jakub Hejkal a Karel Průša | foto Petra Zahradníčková