Adam Bubba Bednář zažije pestrý týden

Praha – 6. srpna
V Kopřivnici to zaznělo oficiálně. V kvalifikaci evropských dvojic, jež byla z červencového Teterowa přeložena na tuto sobotu do Stralsundu, za Českou republiku nastoupí Jan Kvěch, Adam Bubba Bednář a v roli náhradníka Matouš Kameník. Pražský junior tím pádem dostává o závod navíc od svého už tak nabitého diáře na tento týden.

 

Adam Bubba Bednář a Jan Kvěch spolu nastoupí v evropské kvalifikaci dvojic | foto Karel Herman

Mezi rekordy, které Adam Bubba Bednář při svém mládí stačil vytvořit, nejvýrazněji ční jeho loňské stříbro z mistrovství republiky jednotlivců. Šestnáctiletého vicemistra náš nejstarší motoristický šampionát naší země nepamatuje. Na otázku, zda může jít ještě dále, přinesla odpověď nedělní Kopřivnice.

„Štěstí bylo veliký,“ uvědomuje si roli prokluzující spojky Jana Kvěcha. „Honza jel jako blázen, neměl soupeře. Porazil mě o rovinu. Ale mně přálo štěstí, teď to jen potvrdit v Plzni.“

Adam Bubba Bednář s mechanikem Lukášem Kurzem | foto Pavel Fišer

Do vyvrcholení českého šampionátu na plzeňských Borech zůstává pět týdnů. „Budeme s klukama dělat motorky,“ nestaví si Adam Bubba Bednář vzdušné zámky v sousedství proslulé plzeňské věznice a soustředí se na program nejbližších dnů.

A ten bude náročný. „V úterý polská ú dvacet čtyři,“ vypočítává. „Střed juniorák v Pardubicích. Sobota kvalifikace mistrovství Evropy dvojic. A v neděli polská extraliga v Leszně. Nabitý je to hodně.“

Adam Bubba Bednář je českým půlmistrem | foto Karel Herman