Divoká karta na Kopřivnici byla přece jen udělena slovenskému závodníkovi

Kopřivnice – 2. srpna
V českých šampionátech mají přednost držitelé licence AČR. Jenže zranění a další okolnosti zapříčinily, že personální možnosti českých závodníků byly pro první finále šampionátu jednotlivců vyčerpány. Včera se navíc omluvil Michal Baštecký. Přesto však v neděli nebude startovní listina v Kopřivnici děravá. Sportovní komise totiž udělila divokou kartu Filipu Kasanovi. Jde vpravdě o elegantní řešení.

 

Divoká karta byla původně nabídnuta Jakubu Valkovičovi, jenž je ovšem na dovolené. Mezitím dala sportovní komise dohromady finálovou šestnáctku. Po odstoupení pražského závodníka přišel na řadu Filip Kasan, který nabídku akceptoval.

Žarnovický závodník zaznamenal loni v květnu působivý debut se stopětadvacítkou na malé a později velké liberecké dráze. Letos bere české šampionáty vážně jako Martin Vaculík před bezmála dvaceti lety. Nevynechal juniorku, nevynechal přebor kromě prvního v Praze, kdy mu nebylo patnáct. A mít českou licenci, jeho postavení v aktuálním pořadí by jej do kopřivnické startovní listiny stejně dostalo.

Filip Kasan nastoupí v Kopřivnici na divokou kartu | foto Karel Herman