Dvanáctka volná nezůstala

Liberec – 25. července
Konečně je to tady! První a jediné oficiální závody v červenci uvidí v neděli Liberec. Kromě přeboru je na pořadu druhý díl šampionátu dvěstěpadesátek. Taková kombinace má logiku, nicméně tentokrát se jeví trošku nešťastně. Oba mítinky se pojedou současně, což vylučuje doplnění startovního pole hlavního klání o borce sedlající čtvrtlitry. Bylo by to potřeba, jelikož hlavní klání nemá plně obsazenou startovní listinu. Volnou dvanáctku se podařilo zaplnit, trojka zůstává prozatím volná.


Tipujte:

Označte nejlepší trojici libereckého přeboru:

View Results

Loading ... Loading ...

Bronzový pár českých juniorských dvojic – Bruno Belan a Michael West – nastoupí v libereckém přeboru proti sobě | foto Eva Palánová

Omluvy se přitom týkají rovněž závodníků z popředí aktuálního pořadí. Jan Jeníček je po pádu během Speedway of Nations 2 šest neděl mimo hru se zraněným nártem. Hynek Štichauer závodí ve Francii a Jan Macek musí zůstat doma.

Původně se přihlásilo čtrnáct závodníků. Po jednom volném místu se natáhl dobře známý Australan Michael West a ambicemi být vážným soupeřem českým borcům. Vysoko cílí především Danielem Klíma, ale bylo by chybou podceňovat Jaroslava Vaníčka, Matouše Kameníka či Jaroslava Petráka.

Adam Nejezchleba (bílá) vede svou dvěstěpadesátku před Dominikem Hrbkem (modrá) | foto Karel Herman

Jedno volné místo má také mistrovský závod dvěstěpadesátek. V něm nebude chybět ani mistr světa a Evropy Maksymilian Pawelczak. Česká čtyřka narazí také na soupeře ze Slovinska, Německa a Itálie.

Závod zamotal hlavy návštěvníkům záměnou soboty za neděli. Obezřetnost je na místě i nadále. Nástup je totiž plánován již na 12:50, přičemž úvodní jízda by měla startovat již o deset minut později.

Startovní listiny nedělních závodů v Liberci:

přebor jednotlivců – pohár AČR:
1 Matouš Kameník, Pardubice
2 Daniel Halamka, Praha
3 neobsazeno
4 Jaroslav Vaníček, Praha
5 Filip Kasan, SK – Žarnovica
6 David Hofman, Pardubice
7 Daniel Klíma, Praha
8 Matěj Frýza, Plzeň
9 Krystian Buczynski, PL
10 Kacper Szopa, PL
11 Jan Hlačina, Pardubice
12 Michael West, AUS (DMU)
13 Bruno Belan, Slaný
14 Radek Bambuch, Kopřivnice
15 Jaroslav Petrák, Pardubice
16 Dominik Hrbek, Pardubice
MR 250 ccm:
1 Luboš Hromádka, Pardubice
2 Sven Cerjak, SLO
3 Karel Szmyd, PL
4 neobsazeno
5 Tilen Bračko, SLO
6 Karel Průša, Slaný
7 Maksymilian Pawelczak, PL
8 Janek Konzack, D
9 Gregor Zorko, SLO
10 Petr Marek, Praha
11 Kevin Melato, I
12 Adam Nejezchleba, Liberec