Na světě to bylo lepší než na Evropě

Začátek letních prázdnin se nesl rovněž ve znamení vrcholných mítinků dvěstěpadesátek. V obou případech byl z českých reprezentantů nejlepší Adam Nejezchleba. SGP3 alias mistrovství světa v Gorzowě jej zastihlo na osmé pozici závěrečné klasifikace. Evropský šampionát v Debrenu následující víkend mu přineslo pozici číslo třináct.

 

Gorzow: nádhera, úžasný, kdo nezažije, neuvěří

Adam Nejezchleba nevynechal příležitost vyfotit se s Gregem Hancockem | foto Věroslav Kollert

Postup Adama Nejezchleby do finále SGP3 to byl cíl našeho týmu. Už v kvalifikaci v Teterově jsme měli zapůjčenou techniku. Motor, karburátor, výfuk, box zapalování, který jsme testovali v Gniezně. Do Gorzowa za námi přijel i pan Jablonski, který se o nás staral a kontroloval nastavení.

Čtvrté místo v tréninku překvapilo nejen náš tým, ale i televizní štáb, který okamžitě začal Adama vyslýchat. Trochu je překvapilo, když se dozvěděli, že trénuje na elektrickém motocyklu. A kolik má najeto.

Samotný závod už byla jedna velká dřina a konečné osmé místo byla naše maximum. Děkujeme všem, co nám pomohli.

 

Debrecen: smůla, pech, kdo nezažije, neuvěří

Tomáš Kollert s Adamem Nejezchlebem a připravenou dvěstěpadesátkou | foto Věroslav Kollert

Cesta daleká. Teplo šílené. Plus pětatřicet v boxu a zadřená brzda na dodávce. Tak by se dala popsat naše cesta do Maďarska. Sobotní kvalifikace byla hodně těžká a vyrovnaná. Páté místo zajišťovalo  klidný postup. Už jsme jenom čekali, jestli z kvalifikace číslo dvě postoupí někdo z Čechů.

Neděle začala opravou brzd na naší dodávce a odjezd na stadión. Stadión v Debrecenu byl připraven a všichni okolo nás se chovali přátelsky. Adam ve finále měl číslo dvě a stál na násupu hned vedle Maksymiliana Pawelczaka. Předpokládali jsme, že finále nebude vůbec žádná hračka .

Adam sice sbíral bodíky, než přišla nula, což trochu narušilo naše plány na umístění. Smůla v poslední jízdě a následný pád, Adama posunul na konečnou třináctou příčku.

 

Další plány: současný vrchol, předpoklady, kdo nezažije, neuvěří

V současné době byly výsledky s dvěstěpadesátkou asi maximum, co v našich podmínkách jsme schopni.

Pravděpodobně Adama čeká ještě jedna sezona , kde si může vybrat, jakou kategorii pojede.

Liberecký tým jde do akce: zleva Blažej Skrzeszewski, Věroslav Kollert, Adam Nejezchleba, Zbyněk Nejezchleba a Tomáš Kollert | foto laskavostí Věroslava Kollerta