Už zase skáčou přes kaluže!

Praha – 1. června 17:30
Plochodrážní Markéta a déšť. To je věčné téma, které se čas od času nevyhne ani velké ceně. Před třemi lety se dokonce ze dvou závody staly vlastně tři. A v červnu 2004 narychlo povolané grejdry upravily dráhu, aby se z večerního klání stalo vpravdě noční. Dnes se snad žádné podobné horory dít nebudou.

Markéta se odhalí až těsně před závodem | foto Pavel Fišer

 

Diváci si pobyt ve fan zóně užili | foto Pavel Fišer

Kvalifikační trénink padl, to je fakt. Startovní čísla si závodníci úderem druhé vylosovali. Ovál je stále zakrytý a odhalovat se má až teprve těsně před začátkem.

Diváci zaplavují stadión, ale ve fan zóně museli skákat přes kaluže ve frontách na pivko za osm pětek. Autogramiáda celé osmnáctky dnešních účastníků stála za promáčenou zkušenost.

Česká velká cena začne úderem devatenácté hodiny | foto Pavel Fišer

Možnost získat cenný podpis se zhodnotila pohledem do očí závodníků. A motivací rozpohybovat také jejich ústa. Václav Milík se svěřoval, jak se těší na možnost porovnat svou formu se stálými účastníky seriálu SGP:

Adam Bubba Bednář seděl hned po pravici pardubického kapitána. Dříve chodíval koukat na hvězdy na tribunu, dnes je v depu mezi nimi. Se sedmnáctkou vzadu své vesty ale musí čekat, jestli mu některá z nich dá příležitost.

Brána depa se uzavřel všem nepovoleným. A pořadatelé činí maximum, ať v devatenáct nula nula skvělá podívaná začne.

Adam Bubba Bednář a Václav Milík se na večer těší | foto Pavel Fišer