Slejvák uzavřel SGP Academy

Praha – 31. května
Páteční SGP Academy začala úderem půl druhé v Praze na malé dráze. Kdo chtěl, jezdil na svém motocyklu, kdo ne, by mu za tři sta padesát éček pronajatý stroj specifikace SGP4. Mladým adeptům plochodrážního řemesla byly k ruce opravdové osobnosti sportu levých zatáček.

Frekventanti akademie SGP sledují dění na malé ovále | foto Pavel Fišer

 

 

Greg Hancock a Tony Rickardsson dali akci hvězdný punc, ale Zdeněk Schneiderwind by se svým Mini Cupem měl také co říct | foto Pavel Fišer

Tonymu Rickardssonovi byl nápomocen i Greg Hancock. Na pásce startoval Zdeněk Schneiderwind a knoflíky mačkal Jiří Štancl. Začínalo se jízdami bez pásky, pokračovalo se s páskou. Vždy jeden adept a Tony. Rickardsson poradil, komu bylo potřeba poradit.

Po zkoušení startů a jízd vymysleli šéfové testy zručnosti. A to vždy dva adepti u jednoho motocyklu měli sundat celé kolo, obrátit rozetu a kryt a zase je nasadit nazpět i s řetězem a jeho napnutím. Zapojil se také sám Tony Rickardsson s kolegou a šlo jim to líp než mladým závodníkům, kteří to zřejmě někteří dělali poprvé, což bylo to na nich vidět.

Rovněž legendární Jiří Štancl v minulosti vedl tréninkovou akademii plochodrážního potěru | foto Pavel Fišer

Po ukončení byly předány drobné upomínkové předměty jako třeba olej a každý dostal rovněž novou zadní pneumatiku. Po tomto aktu jako z čistého nebe se nad Petřinami snesl velmi silný déšť  a byl všeho konec.

Z toho mračna zapršelo | foto Pavel Fišer