Češi a Slováci v akci 506

Tak tohle byl tedy týden! Přebor v Kopřivnici a stopětadvacítky s juniorkou v Divišově nadchly obec domácích fanoušků. Stejně tak premiérové vítězství Jana Kvěcha v rozjížďce Speedway Grand Prix v polské Varšavě, kde Martin Vaculík zůstal těsně pod stupni vítězů. A pak pódium Václava Milíka při challenge o finále evropského individuálního šampionátu jednotlivců v Daugavpilsu. Právě pardubický závodník prožil hodně hektický týden, ale v klasické pondělní kompilaci magazínu speedwayA-Z rozhodně neúčinkuje sám.

 

V pondělí při britském Premiership Belle Vue doma porazil Birmingham v poměru 57:33. Václav Milík dodal hostům pět bodů (3 2 E – 0 0 0). Nazítří byl pardubický kapitán ve Švédsku. Dackarna Malilla na svém stadiónu porazila jeho Piraternu Motala, pro niž nebodoval (0 0 – – 0).

Ve stejný den zaznamenala polská extraliga U24 svým třetím kolem. Gorzow doma podlehl Grudziadzu 41:47. Adam Bubba Bednář v jeho sestavě inkasoval osm bodů (3 T 2 2 1).

Pokud se jede velká cena v zemi našich severních sousedů, místní ligy takřka utichnou. V pátek ale ve druhé extralize Krosno doma vyhrálo nad Poznaní 55:35. Václav Milík mu přispěl dvanácti body se dvěma bonusy (1 3 2 3 3), když mu ze soupeřícího týmu sebral bod pouze Ryan Douglas v rozjížďce s číslem jedna.

Václav Milík prožil hektický týden s báječným vyvrcholením | foto Karel Herman