Vrtulník se na odmetání sněhu nehodí

Mělice – 10. února
Stejně jako loni si Radek Hutla se svým týmem může prohlédnout výsledek svého budovatelského úsilí na zamrzlé ploše mělického písníku z ptačí perspektivy. Martin Sokyra z firmy MONTplast CZ, jenž se na nedělním mítinku podílí sponzorsky, nepřiletěl dnes letadlem, nýbrž vrtulníkem. Ten se ukázal jako neúčinný pro odmetání sněhu, ale záběry z něho jsou nádherné. Změny doznala startovní listina, v jejíž nejnovější verzi se objevuje jméno Diviš, ale Andrej to není.

„Včera jsme to vyhrnuli,“ svěřuje se Radek Hutla. „Večír to zapadalo. Martin to zkoušel foukat rotorem vrtulníku, ale moc mu to nešlo.“ Záběry z výšky však vyšly dokonale a čtenáři magazínu speedwayA-Z se mohou na dvojici oválů podívat sami.

Na tom tréninkovém se dnes měl objevit Hutla Team. „Chtěli jsme zkoušet motorky,“ říká Radek Hutla. „Ale mladej‘ přijel pozdě z práce, tak tam půjdeme až zítra.“ Přitom budou finišovat veškeré činnosti, aby návštěvníci nedělního druhého kola šampionátu ledařských družstev byli maximálně spokojeni.

Na nedělní noc se předpovídá překonání historických teplotních rekordů, a pořadatelé logicky pamatují na dostatek občerstvení, především teplých nápojů. Vstupné bylo stanoveno na rovnou stovku, přičemž děti do patnácti let uvidí ledaře v akci zadarmo.

„Zejtra všechno nachystáme,“ popisuje přeloučský ledař, jehož vedle závodění čeká i méně tradiční pořadatelská role. „Dáme reklamy a připravíme tra. Přes noc to necháme osvětlený a dva nebo tři kluci to budou hlídat.“

A v neděli konečně nastane den D. zatímco v Mělicích půjde o ledařskou reprízu, Josef Diviš zaznamená premiéru. Ze startovní listiny totiž na poslední chvíli vypadl Švýcar Martin Galarner. Po boku Markuse Birna tedy nastoupí bratr úřadujícího dvojnásobného šampióna republiky, který se v sedle ledařského speciálu objevil tréninkově již minulý týden v Růžené.

Foto: MONTplast CZ a Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II)