Češi v akci 02

Uplynulý týden patřil jednoznačně ledům, o čemž svědčily také hodnoty počítadel u jednotlivých článků magazínu speedwayA-Z, kdy škvára jednoznačně ustoupila do pozadí ledů. Do akce se ovšem dostali i závodníci známí z klasických oválů, avšak kromě Matěje Kůse měli pod koly led. Další finalizovali své kontrakty v Polsku, kde v úterý proběhla uzávěrka soupisek.
Jan Klatovský absolvoval dva úvodní díly finálové série Grand Prix, ostatní jeho kolegové závodili v Růžené o body v prvním díle mistrovství republiky ledařských družstev. Bohužel je hodně zaplněná marodka. Andrej Diviš už letošní sezónu odepsal a jeho motocykl s novým zelenobílým designem letmo vyzkoušel jeho bratr. Do sedla se nehrnul ani Antonín Klatovský a pád při středečním tréninku v Hamru na Jezeře nepustil do boje Radka Hutlu.

Zatímco Jan Holub, Michaela Krupičková a trojice mšenských juniorů závodila na šroubkách v Růžené, slánské trio a Zdeněk Holub dalo přednost sérii Speedway-on-Ice v režii Ronyho Weise. Eduard Krčmář ovšem kvůli nemoci musel vynechat nedělní podnik. O závodech v Oberau a v Grimmě píše magazín speedwayA-Z na jiném místě, v Grimmě byl v akci dokonce jeho zpravodajský tým.

O úterním mítinku argentinského šampionátu v Bahia Blanca nedorazilo přes moře příliš mnoho detailů. Zvítězil Facundo Albin před Nicolasem Covattim a Norbertem Magosim. Matěj Kůs skončil devátý. V průběžné klasifikaci je po deseti kolech na šestém místě.

Minulý týden přinesl mnoho českých podpisů na smlouvách s polskými kluby. Vše odstartoval Aleš Dryml kontraktem s Pilou. V rychlém sledu následovaly podpisy jeho bratra Lukáš v Czestochowe, Václav Milík v Krakowě, Eduard Krčmář v Opole, Jan Jaroš v Gniezně a trojlístek Martin Málek, Hynek Štichauer a Roman Čejka v Krosně. Josef Franc vyjednával s Krakovem, vyřídil si i domácí povolení startu, avšak smlouvu nakonec nepodepsal.

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II)