Chaos provází argentinský šampionát

Bahia Blanca – 21. prosince
Neuvěřitelné události provázejí argentinský šampionát. Po dvou týdnech uvolnili celníci zahraničním účastníkům motocykly a v neděli se začalo naostro závodit. Matěj Kůs skončil v úvodním klání v Bahia Blanca na desátém místě. Při včerejším pokračování na stejné dráze dostal distanc za kolizi s Lisandro Husmanem. Dle oficiálního servisu Norberta Magosiho byl napaden fanoušky. Stejně se vedlo i Adrianu Gomolskemu, takže rozumný člověk kroutí hlavou nad nápadem funkcionářů FIM poslat sem juniorské mistrovství světa!

Norbert Magosi kráčel včera za dalším vítězstvím, když se ovšem po třech jízdách jeho motor zastavil. Do dalšího průběhu ho nepustili v duchu nového reglementu, že se pohonné agregáty nemohou měnit. Avšak místní borci používají staré tlumiče výfuku.

Po vyloučení Matěje Kůse ho napadli diváci, avšak pražský závodník se společně s mechanikem ubránili. Po malém finále asi třicet pseudofanoušků zaútočilo i na Adriana Gomolskho, jenž měl na dráze lehčí kontakt s jedním z Argentinců.

Pracovníci ochranky ho nedokázali uchránit před rozvášněným davem, který do polského závodníka kopal. Jeden z nich ho dokonce bodl šroubovákem do krku. By informace z druhé strany Zeměkoule proudí do Čech obtížně, zahraniční účastníci údajně zvažují předčasný návrat domů.