České ledy jsou opět naplánovány velkoryse

Pardubice – 21. listopadu
Minulou středu v Pardubicích jednali zástupci VV SPD s pořadateli ledařských závodů a vlastními závodníky. Pakliže bude paní Zima jejich plánům nakloněna, čekají nás dva šampionáty, které budou zahrnovat rekordních devět podniků včetně svítkovského stadiónu.

Absolutní novinkou je závod v Nepomuku, který ovšem musí být potvrzen. Ke třem letošním pořadatelům z Růžené, Mělic a Hamru na Jezeře, se opět pokusí vrátit Kopřivnice, hlášen je i comeback Českých Budějovic a premiéra pardubického Svítkova.

Novinkou v řádech je sazebník náhrad mistrovství republiky jednotlivců. By jsou prémie předmětem dohody pořadatele se závodníkem, v reglementu je zakotvena nejnižší finanční prémie pro první čtyři nejlepší od čtyř tisíc dolů až k jedné tisícovce.

Pakliže se uskuteční více než dva mistrovské podniky, jeden nejhorší výsledek se bude škrtat. Mistr bude vyhlášen i v případě uskutečnění jednoho jediného klání. V šampionátu družstev jsou připraveny tři alternativy rozpisu – pro šest, sedm a osm až deset týmů. Tým se může skládat ze dvou či tří závodníků, přičemž je stanoveno, že každý jezdec může být klasifikován pouze v jediném družstvu.

V mistrovství republiky družstev se budou přidělovat tabulkové body dle klíče 12-10-8-7-6-5 atd., sčítat se budou všechny výsledky a i tady bude vyhlášen vítěz i v případě konání jediného klání. V obou šampionátech se budou smět používat rovněž staré tlumiče výfuku, jelikož řády povolují tlumiče s platnou homologací z let 2009, 2010 a 2011.

Kalendář ledařských šampionátů republiky:

jednotlivci: 1.1. – Růžená (náhradní termín 7.1.)
  15.1. – České Budějovice
  20.1. – Pardubice, Svítkov
  21.1. – Hamr na Jezeře
  22.1. – Nepomuk (bude potvrzeno)
 
družstva: 4.2. – Mělice
  5.2. – Kopřivnice
  11.2. – Růžená
  18.2. – Hamr na Jezeře

Poznámka: obě soutěže mají pevně stanovený nejzazší termín ukončení 28.2. Náhradní termíny mistrovství republiky jednotlivců nesmí kolidovat s podniky mistrovství světa a Evropy, ale pro šampionát družstev žádný limit náhradních termínů neplatí.


Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II)